Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jesili siguran....Centralna rupa ne nosi nista... Teret drzi konus na maticama koji i navodi tocak na mesto, a ne sentralna rupa... ona moze biti i za 10 mm veca...~Kiki~ je napisao(la):Samo ti zameni lakše nego variti (odlivak) . Možeš ti voziti i sa tri šrafa , ako su stegnuta jer teret drži centralna rupa , a ne šreafovi . Ako ti nisu stegnuti izlizaće ti felnu i glavčinu i na kraju će ti pokidati šrafove .![]()
*~ JOHNY'89 ~* je napisao(la):ja mislim da tocak drze oni konusni srafovi a ne centralna rupa jer ona nije na mm tacna kao i velika rupa na tocku,mozda je na nekim prikolicama ili kamionima to drugacije ali ove dubrave se drze upravo na tim srafovima,zar ne?
@branko
znam imam na jednoj prikolici (kikindjara) jednu kamionsku gumu dimenizja 7.50 16C i to je jako dobra marke OBILICEVO proizvedena u YU i nikad nije bila probusena i stvarno je jaka,ali pitam se ko sada pravi takve gume dimenzja 7.50 16C mislim na kamionske radijalke,jer ove nove (od kojih ima i kineske kostaju oko 4 5 iljada dinara) ali ja bi zeleo nesto kvalitetnije i skuplje da ta prikolica moze da nosi i 5 tona a da gume ne trpa previse?koje su najbolje gume za nju osim ovih polovnih kamionskih jer polovne ne dolaze u obzir.

Kad sam centrirao osovinu išla je za traktorom pod špagom. 
Reko svaka vam čast i onome ko vam je izdo majstorsku diplomu i onome ko vam daje plaću.
Na kraju im jedva nekako dokažem da se osovina pomakla i onda su začuđeno gledali:
Eeee reko moj bajo nisam jednom trap na autu mjerio i izvlačio.
I onda su htjeli rezat šasiju pa ja nisam dao, pa sto čuda je tu bilo da bi se nakon zadnjeg povratka prikolice iz tvornice osovina vratila NEDOTEGNUTIH klobni.
Mrtav ladan uzmem ključ i dotegnem i prekrižim reklamacije. U tvornici sam napravio taku frku da smo skoro na sudu završili, a na kraju sam ja bio u pravu i to od početka. Kaže direktorica: Vi ste tu prikolicu sami pokidali, niko nam se još nije žalio na prikolicu. Kad ja neki dan nosio uzorak na silos i dođe lola sa dvije takve prikolice, relativno nove, i vidim iz daleka da se prednja guzi van prvaca. Pitam ja njega jel imaš kakvih problema sa prikolicama? Kaže on ma kakvi super su, nema problema sa njima. Kad sam mu na kraju pokazao da mu se pomakla osovina ko i kod mene ostao je paf. Tad mi je došlo da zapalim i tvornicu i prikolicu i sve u tri PM.
Reko j...m ti gromesenc i ljudima i laganju i svemu.