Prikolice

Ima li neki Antirost posebno dobar ili to nema neke veze?? Hvala svima polako cu da pocnem da je smirglam i spremam za farbanje... Ofarbam je za cas ali najvise mrzim pripremu!!!!

Pa to mi je glavni problem jer radim 99% sam i samo zamisljam koliko ce mi vremena trebati da je spremim sam.. I kako vreme prolazi mene sve vise smara i ja sve losije spremim a na pocetku je dobro... :spavam: Nije ovo mesto da pitam neznam gde bi drugde ajde kad smo vec poceli o farbanju ima li negde da se kupi neka maska za farbanje??? Jeste da ja farbam to u dvoristu i sa onom obicnom maskom ali isto treba maska... Pa ako bi neko imao neki sajt ili nesto slicno gde mogu naci neku malo bolju masku.. Hvala..

Hteo bi sad pred sezonu malo da sredim moju prikolicu.. Stranice su odlicne mislim nisu trule ulubljene i slicno,ima sitnih popravki ali nije strasno.. Pa bi na kraju radova hteo da je ofarbam... Sta vi predlazete kako da je spremim za farbanje?? Prvo smirglanje pa osnovna pa farbanje?? Hteo bi to kvalitetnije da uradim da rdja ne izbije do godine odmah.. Svi predlozi dobrodosli.. :bravo: Evo o kojoj prikolici je rec..

YRcXU.jpg

I koju boju da uzmem za stranice da bude kvalitetnija a naravno da bude iste nijanse kao stara boja.. Hvala.. :ppozdrav:

Ova prikolica izgleda korektno i ocuvano, a ostecenja nisu velika. S obzirom da znam da ne zalis na odrzavanje opreme, ja bih ti predlozio sledece:
1.Za ciscenje: Nabavi kvadrat smirgle 80 i onaj nosac u koji se stavlja smirgla kada se radi glet(ima u svakoj farbari).
Posto imas dosta ravnih povrsina sa korozijom, dosta lako ces ocistiti sa smirglom na nosacu. Ono sto nemozes osmirglati, ima celicna cetka rucna ili okrugla na brusilici.
Kada pocistis da si zadovoljan predji antirostom sa cetkom, to brzo ide i antirost formira zastitu gde dohvati do korozije.
2.Za farbanje: Ako mislis da ti zastita ostane i ima trajnost moras kupiti dvokomponentnu podlogu, ja preporucujem Body 989. Pripremis ga sa ucvrscivacem koji ces dobiti. Nanosis ga pistoljem u dva sloja.
Sive je boje i malo je svetliji od tvoje sadasnje boje. Po meni bi to bilo dovoljno, nebih trosio na neke zavrsne boje, recimo akrilne ili poliuretanske i slicno jer to ipak nije auto ili traktor.
Sa navedenom podlogom mozes preci i felge, a za sasiju ti je dovoljna i obicna nitro osnovna boja siva(ta ti je i sada na prikolici).
To sve mozes sam da uradis bez problema, za ciscenje ce ti trebati dva dana, za farbanje jedan dan.
Ako ipak zelis neku zavrsnu, uzmi najeftiniju poliuretansku nek ti iznijansiraju u radnji.

Kakva je ta dvokomponentna podloga??? I jer ima u svakoj farbari?? Znaci antirost vise ne smirglam on ostaje nanet??? Ma prilolica i nije mnogo korodirala jer nikad nije ni pokisla od prvog dana je u garazi... Ma smirgla cu je ja nedelju dana jer sad bar imam vremena na pretek.. :ppozdrav:

Za zavrsnu mozes da uzmes boju motora imt traktora,ona je najslicnija onoj koja treba ovoj prikolici (istu ima moj komsija,pa znam),a za felne obavezno uzmi svetlo sivu boju u spreju

Za zavrsnu mozes da uzmes boju motora imt traktora,ona je najslicnija onoj koja treba ovoj prikolici (istu ima moj komsija,pa znam),a za felne obavezno uzmi svetlo sivu boju u spreju

Citas mi misli... :bravo: Felne obavezno moraju biti svetlo sive!!! :osmeh: Koliko zavrsne boje ce mi trebati da je ofarbam celu???

Ovaj kako radi bez zastitne opreme,ja se ne bi zafrkavao sa tim!!! Inace svaka cast kako je ocistio.. :bravo:

UFFF 2l ??? Ja mislim da treba mnogo vise da se ofarba i patos ispod stranice iznutra sasija i osovine... Neznam koliko tacno litara treba ali mnogo vise od 2l sigurno.. Jedno osovinku kad sam pravio stranice i farbao izaslo me tacno 4l zavrsne.. (i to nisam siguran jer sam stranice dva puta prefarbao)

Poslednja izmena:
Farbao sam slicnu prikolicu pre 4 god. pa se ne secam bas najbolje.Moguce da treba nesto vise,ali 4 l kompresorom-ne verujem

Farbao sam slicnu prikolicu pre 4 god. pa se ne secam bas najbolje.Moguce da treba nesto vise,ali 4 l kompresorom-ne verujem

99% sam siguran da sam potrosio 4l farbe na malu prikolicu jer sam i patos i sve prefarbao.. Za ovu veliku mislim da ce mi trebati 5l sigurno.. (imam pistolj sa vecom diznom mozda je t i problem)

mislim da ce ti trebati 5l najmanje,drug i ja smo proslog proleca tri komada sredjivali,i komplet farbali i odlazilo je izmedju 4 i 5l,a bile su male IMT jednoosovinke,3t

mislim da ce ti trebati 5l najmanje,drug i ja smo proslog proleca tri komada sredjivali,i komplet farbali i odlazilo je izmedju 4 i 5l,a bile su male IMT jednoosovinke,3t

Pa i ja sam moju mali prikolicu IMT sredio i istrosio sam 4-5l farbe ali znaci sve je ofarbano detaljno i patos i daske ispod i sve sve sve.. Pa uzimam kao primer da ce mi za ovu trebati vise ipak je sa duplim stranicama..

Nazad
Vrh