Vulkan
Član
Kompletna je ona sa kočnicama, samo je istrulilo crevo vazduha koje spaja traktor i bocu od prikolice. Na traktoru je već bila skinuta boca vazduha (i ostalo, a stavljen veliki aku na njeno mesto umesto dva mala pod haubu) kad je prikolica kupljena pa na njoj nisu ni upotrebljavane kočnice osim ako je nekad pozajmio neko od komšija ali je to retko da i njima radi a i uglavnom su mali traktori (ferdža, 540+ i poneka rakovica) pa je retko uzimaju jer teško mogu uzbrdo sa njom. Ne znam kakav je mehanizam u cilindrima prikolice, dal ima gumice koje su možda dotrajale od stajanja? Zaribali nisu, ja ih rukom izvučem koliko mogu dok pakne ne priđu dobošima i gurnem nazad u zatvoren položaj a parkirni vint radi preko zadnjeg cilindra. Ima po jedan cilindar za prednju osovinu i jedan za zadnju. A na ulasku vazduha u bocu od prikolice ima jedan ventil koji može rukom da se menja u dva položaja, ne znam šta on radi i u kom položaju kako funkcioniše. Inače me tri puta zgurala nizbrdo ali srećom nije kraj njive na brdu nego u ravnom pa samo gledam da me ne prevrne do ravnice. A uzbrdo dva puta nisam mogao pa se pod blokadom ukopam pa me ne povlači nazad. Jednom sam stovario višak sa prikolice a jednom zvao još jedan traktor iz sela pa smo uspeli da se uspenjemo.