Prikolice za rasturanje stajskog đubriva

Lala iz Banata je napisao(la):
Jel si se sa Slavkom dogovorio? Ako jesi ima Zmaj da bude kao iz fabrike. Ima on i kardana, ja sam kod njega uzeo onaj prvi.
ma nisam sa njim sa nekim covekom iz karavukova,ovaj mi trazio 1300e + kardani :( to mi bilo jako puno.
al meni treba racun od kardana barem,jer sam u sistemu pdv-a.

Imam prepravljena od nečeg , zetora činimi se, ali je odlično uradjena i jaka .Imam kamionsku dvoosovinku i kad se dobro natovari mora biti poteznica originalna ili stvarno jaka .Slikaću kad stignem (badnje veče i tako to)

milos bota je napisao(la):
Moja je slicna, 3t, iz 68.
Nakon remonta je bila skoro ko iz fabrike :osmeh:
Prikolicazastajnjak1.jpg

Prikolicazastajnjak.jpg

samo sto zbog jednog rotora sporije izbacuje
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Jgp-QZev8gc[/youtube]

:cao:

pa da,malo jeste al sta da se radi,necemo da vucemo na prazno kako bi se kazalo,sad imam duple stranice i rusa sa prednjim utovarivacem ne pitaj me kako natovarim :D ovo je tovareno sa zadnjim utovarivacem sa pomocnim klipom.

Kod vertikalnih rotora taj problem ne postoji i može da se tovari baš,baš dok kod vodoravnih rotora ne može toliko.

Matić je napisao(la):
Kod vertikalnih rotora taj problem ne postoji i može da se tovari baš,baš dok kod vodoravnih rotora ne može toliko.
Matiću,isto takvu prikolicu i ja imam..
Gore se nabija bezveze u ono šipku što je iznad valjaka..Samim time se valjci bolje napinju prema nazad,traka na prikolici teže gura,ubiti ona gure non stop isto ali je opterečenje veče na prijenose,zupčanike i same lance na trakama..

Ja imam sa vodoravnim i ne mogu da je pretovaram jer jednostavno zagušim rotore masom i onda moram da je vraćam u nazad pa opet napred sve dok se ne isprazni dok kod kuma na prikolici sa vertikalnim nema nikakvih problema a takođe je Sip.

Matić je napisao(la):
Ja imam sa vodoravnim i ne mogu da je pretovaram jer jednostavno zagušim rotore masom i onda moram da je vraćam u nazad pa opet napred sve dok se ne isprazni dok kod kuma na prikolici sa vertikalnim nema nikakvih problema a takođe je Sip.

Ja sam prije par godina prodao svoju Mengele sa vodoravnim rotorima ali je radila jako dobro kad sam ju sredio.
Na početku je zagušivala i tada sam na nagovor prijatelja navario noževe od strižne kose (puno su veći od orginalnih) na rotore.
Bilo je puno bolje a poslije sam dao i napraviti manji lančanik na prijenosu tj. koji je na istoj osovini donjeg rotora i sa time sam dobio 25-30% više okretaja rotora pri istom broju okretaja motora.
To je bilo odlično i nije više zagušivalo ali nakon 2 god. mi više nije trebala a prijatelj je htio baš takvu i eto za ljepe novce je otišla.

Matić je napisao(la):
Moj predlog,traba podići poprečnu letvu pa će se manje zagušiti.Kod mene podignut na ~150cm stranica sa uzvišenjem je 130 cm znači da je tu nabačeno na nekih 180cm
fot0202.jpg
javit.jpg

ovakve stvari se meni svidjaju :)
a sto kaze covek da se nabije djubar pa ne se kida prikolica,ja na sipovki imam i hod lanca u nazad tako da malo vratim ako zaglavi i da padne i opet teraj,a ko to nema opet ima kardana preko menjaca ;)
Post je spojen: [time]1294598471[/time]

Nazad
Vrh