Prikolice za rasturanje stajskog đubriva

Stajnjak bio na njivi, velika gomila. Kada sam utovarao,verovatno sam nabacao i zemlju zajedno sa đubrivom...

pa zar nije imao zastitni lim da nebi uslo nista tu:haha: to bi trebalo da ima ?? koliko se ja razumem u to a razumem se nego jel ste vi probali krec da rasturate sa prikolicom za stajnjak:haha:

Tehnostrojke su zaista dobre ::svaka cast::moj drug ima istu ovakvu kao Goran
radi usluzno dosta posto ima i skip pa sam sebi tovari
ide ko luda par puta je malo zajebo posto je natovario komade temelja :haha: :haha:

Neverujem da su se ukezili lanci od zemlje jer ja sam razbacivao zemlju i stajnjak i nisam imao problema oko lanaca! mene jedino muce osovine tockova ::lose::

Dobrinčan je napisao(la):
Neverujem da su se ukezili lanci od zemlje jer ja sam razbacivao zemlju i stajnjak i nisam imao problema oko lanaca! mene jedino muce osovine tockova ::lose::

Vjerovatno su lanci bili labavi, ili loše zvijezde na pogonskoj osovini

Možda su zvezde loše, lanci sigurno nisu bili labavi.
Mada me čudi da se to dešava (mislim, isto se par puta desilo i kumu), pa ipak je to skoro nova mašina.

Ja na svojoj imam nekakav čistač letve odma ispod zadnjeg kraja i ako je lanac labav, tu mi poprilično zapne(ne samo da ga očisti) pa... Inače prilikom mjenjanja zvijezdi trebao bi se mijenjat i lanac koji se malo istegne i neštima korak pa lakše preskoči...

Ljudi tu dosta griješe, kao i sam što sam mislio... Lanac mora biti dobro zategnut, ne previše ali, pogotovo ako su zvijezde lošije pa imaju ''kosinu'' a ne žljeb u koji sjeda lanac...

to za lanac se slažem sa perom ja imam sipovu i dok nisam popizdio i stavi nove lance lančanike i šrafove što drže letve uvek je bilo sranja

Ovu je kum prošle godine uzeo novu, mislim da je Majevica.
Sada kaže da se kaje što nije uzeo Sipovu, iako je ona skuplja.

Ja sam cuo da neko pravi "spec meru" lancanike za istegnute lance za Zmajevku, da nemoras menjati lance! Samo treba pogoditi pravu meru!

mityoo je napisao(la):
Ja sam cuo da neko pravi "spec meru" lancanike za istegnute lance za Zmajevku, da nemoras menjati lance! Samo treba pogoditi pravu meru!

Mogu se stari i navariti ali to su budžavine koje ne traju dugo, kao i ti koji se prave na mjeru, budu mekši i... A i stari lanac hoće puknut.. A 2 puta rastavljat i mrdat po tome....

Druga stvar ko to pravi za prodaju.. Ali za sebe, kad staviš novo i ne pretovaraš možeš imat dok ti prikolica ne strune... Ja sam do sada izvezao 200 prikolica bez kvara, u biti od kako je kupita samo tovari, 1 preskočila za zub, vratio, našpano i gas.. Uskoro opet vozim 50tak prikolica pa bude slika, samo da kiša prestane jeb...

moja tehnostrojka radi stvarno dobro imao sam malih problema sa preskakanjem lanca ali kada ga malo dotegnes radi odlicno mada su te zvezde za lance oko 3000din komad ima ih u termometalu

aha ja jedino imam problema sa krecom natovarim je punu kreca stavim na kre stajnjak i bacam ali sine sto guraju masu se iskrive za cas cak su mi dosta puta izletele!!!!!zato nemojte terati u krec rasturac za stajnjak ::lose::

Kad radis krec rastresi malo slame prije utovara ja sam stavljao pola bale
na prikolicu i islo bez problema dok sam radio sa rasipacem

al ga je jebeno oprat kasnije :udri:

kod mene i vuku sa rusem 820 a cena mislim da je bilo po 2500
_________________________________________________Post je spojen: [time]1238444951[/time]_________________________________________________
otprilike ali najbolje kupi oglase pa proveri

Hvala puno, mozda na leto budem kupio. Kod nas u selo nema niko prikolice za stajnjak, dolaze iz susednog sela pa teraju. Sutra teraju kod mene uzimaju 30 evrica po prikolici, nije to malo... Vec tri dana vozi lik samo iz moje ulice, danas izvozao 8 prikolica. Bice slika....

Bogami imaju cenu! U zavisnosti od stanja prikolice 3500-5000 Eura!
Moj komsija ima rusa 820 i sa njim vuce prikolicu za djubre! Kaze da mu taman pase!!

Nazad
Vrh