Prihranjivanje pšenice

Ne znam sta da ti kazem,do sad nije nikad valjalo da se baca,te mnogo hladno te toplo pa isparavanje i razna cuda a sad je idealno na -10 sve smrzlo kao beton mesec dana

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Nije baš tako ,bar ne na našem terenu.Sneg je bio 15 ak cm,sad je sve isušeno od košave nema ni S od snega još po nekim razorima se malo beli.Sve to razbacano po snegu je sad lepo u zemlji.Ko zna lad će biti druga prilika pred neku kišu a da se može u njivu.Danas gledam u Bačkoj topoli sneg svuda na njivama ko da smo 500 a ne 100 km vazdušno.

Po krovovima dok se nije rastopio nije bilo ni priblizno koliko ga ovdje napadalo , bilo i jos ima na zapadnim stranama.

Tako je i ovdje bilo i izmedju 3 i 4 popodne , termometar na autu -5. Za psenicu bas i ne najidealnije vrijeme.

mi smo to pre praktikovali dok ovi ovde nisu zabranili.dobro se pokazalo samno ako nakon primene ureje krenu topliji dani ine bude vise minusa.aposrto sam uveren dace ovo biti duga zima i dace vecina februrara biti slicna januaru po temnperaturama po meni promasena prihrana

Код нас снега још увек 15цм и покорица сигурно 2цм. Ја са 105кг шетам не пропадам кроз снег. Тако да прва прихрана тек кад крене снег да се топи иначе овако има вештака свугде да буде.

Noge pod siniju i mir do daljnjeg što se prihrane tiče. Trovanje miševa, rezidba, to može.
tako je druze.idealno vreme samo za prihranirt miseve nelepi se za cizme i laksehodat po ovom smrzntom.mi danas zavrsil sa trovanjem miseva a krenui u ponedeljak.za ove sto su prihranili psenicu jos ce gore biti kako sad progmnooza stoji da ce zatoplit sledecih desetak dana pa opet najvaljuju minuse i sneg od 5 februrara i citav februrar.samo me strah da se u setvu prolecnih nebude mnoglo pre kraja aprila pocetak maja pa onda opet toplotni talas i susa preko leta ieo opet losegodine nakraju i malih prinosa

Nazad
Vrh