Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Granula stoji ali urea u njoj pitanje . jer na temperaturama koje su ovih dana vladale volatizacijom se moze dosta izgubiti ali koga to zanima bitno da je djubrivo razbacano i da nismo sedeli u kuci .Na onim njivama gde je ureja bacana i par dana pre nove godine stoji kao da je danas bačena.E sad dali se nešto tu izgubilo ja ne znam ali efekta za sada sigurno nema sem što ne zauzima mesto u šupama.
Kazu strucnjaci da se izgubi i preko 30 %. Ovo su sve losi uslovi za djubrivo, padavina gotovo da i nema a vreme toplo. Jedino da se zakultivira na 8-10 cm.
A KAN je Krecni-Amonijum-Nitrat....Da li neko moze da mi objasni zasto KAN u kiselim zemljistima a ne UREA??I kakvi bi prinosi bili sa urejom a kakvi sa kanom na istom zemljistu?
E agronom,jesi glumpav na kvadratUreja kiselo djubrivo I jos vise zakiseli zemljiste, a KAN "sluzi za smanjenje kiselosti" kao kad neku sunku, plecku...iz salamure ostavite u vodi da izvuce so.
Koliko KAN moze smanjiti kiselost?Ureja kiselo djubrivo I jos vise zakiseli zemljiste, a KAN "sluzi za smanjenje kiselosti" kao kad neku sunku, plecku...iz salamure ostavite u vodi da izvuce so.