Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
kako god okreneš u startu s urejom su gubici N-a 10% najmanje....Moze kratko da se obajsni za padavine?
Da se nauci nesto
Kad se razbaci urea ako se ne otopi isparava azot?
Roditelji "zapeli" da se baca urea, proslu subotu sam ih odgovorio da ne bacamo pa sad planiraju za subotu prihranu. Moram ih opet ubedjivati da odustanemo :-D tj odlozimo.
Pa koja je razlika rizika, cekas kisu i sa anom, kanom i ureom. Svakako cekas kisu bez nje nista ne vredi...Ja ureu više ne bacam u pšenicu, po meni je to rizično, ako u toku dana kad se baci urea ne padne kiša, kreće gubitak azota. Odluka je pala na Kan pred najavu kiše.
Ja sam licno vec uzeo ureu za psenicu. Nesto uree sam bacio i pre setve jesenas. Nije kasno u narednih mesec dana valjda ce biti neke kise od 10 litara da padne....Prihrana psenice i dubinsko prskanje kukuruza ono posle setve a pre nicanja to mi uvek islo na pickin zivac, nije kasno za ureu do kraja februara polako bolje strpljen spasen uvek moze an i kan
Gledaš krivu prognozu ili ispravnu ne tumačiš dobro. Ako je ujutro bila prognoza za 10 ili više litara za sljedećih 24 h, onda se kod iole ozbiljnije prognostićke kuće ne može do kraja izjaloviti u tako kratkom razdoblju. No ako je bilo do 5 lit, onda je moguće. Prognoze dulje od 3 dana nisu pouzdane, a dugoročnije su više pogađanje nego stvarno utemeljene.Bilo je godina kad ne uzmem Ureu upravo zbog ovakve situacije. Početak marta, najavljuju kišu ja razbacam An... Uveče ukinu padavine, krene neka vetrina i dve nedelje suvo...