Prihranjivanje pšenice

Planirao i uplatio 450kg SANa po hektaru da bacim prihrane, planirano je u dve ture, jedna sad a druga pocetkom aprila
e sad pitanje je kad cu moci uci u njivu i sta uopste raditi kad dodje taj momenat, gledajuci prognozu tesko da ce moci u prvoj polovini marta
do kog datuma uopste ima smisla deliti prihranu u dva puta a nekako mi je mnogo baciti odjednom 450kh/ha

Ne, samo neka se beli njiva. Ako je tako, ja bi onda 150kg N/kj i eto 6t/kj:osmeh:

Probali smo mi sve i svasta veruj mi. A na kraju je radjena i kompletna analiza,a i N min metoda. Takva je nasa zemlja,a i jedan od problema je sto se u 80% slucajeva u krug vrti psenica i suncokret. Ovo je neka doza u kojoj sam se ja nasao,da ne polegne psenica,a da rodi maximalno.

Prosle godine sam isto bacao,samo sto je bio NP16:20. Ranije sam isao 100kg Mapa,ali ovo mi se bolje pokazalo,tj.analiza je pokazala da nemam potrebe za toliko fosfora.

To jeste puno azota ali lepo Milovan kaze da cesto vrti suncokret pa se iscrpi zemljiste,kada bi gde je normalan plodored i stanje parcele tako solio poleglo bi u crnu zemlju ne bi ni regulator pomogao:ppozdrav:

Nazad
Vrh