Kod nas na puno slabijim zemljištima od vaših samo moj ujak je već dao prvu prihranu i to je pomješao malo KAN-a u ureu i pobacao po pšenici. drugi NITKO. On u sjetvi ne daje ništa gnojiva tako da oprevdava sad da joj mora dati čim ranije prihranu. Njegove riječi su: "Mom žitu nikad ništa nije falilo ovim načinom rada, i dok je mene ja to neću mjenjati." Ima prinos oko 2200-2500kg/kj s dvije prihrane. Nekad je od te količine zrna bilo novaca i isplativosti a sad je to "tanko". Ujak je penzioner pa ga to toliko i ne dira, koliko bude-bude al ne može mi tvrditi da je to odličan sistem i da tako treba.
U drugu pak, ruku, ja koji joj predsjetveno dam 15-15-15 i u prihrani kad zatopli dam dva puta KAN imam preko 3000kg/kj UVIJEK
Naj draže mi je čitati kako se poljoprivrednici koji većinom imaju neku srednju mehaničarsku školu sprdaju i podsmijavaju učenim ljudima koji su radili istraživanja o ishlapljivanju UREE i kad im pokažu dokaze da se novac na taj način RASIPA, nitko ne vjeruje nikome. Daj više da shvatite da vam nitko ne želi zlo dobronamjernim savjetom. Prihrana UREOM se u svijetu radi isključivo jer se za manju cjenu dobije više dušika ali nitko ne razmišlja u pravcu da pola tog dušika ishlapi. U vlažnu zemlju se ni voda neće upiti a kamo li gnojivo koje treba korjenovom sustavu a ne da ostane pri površini kako to većinom bude kad se snijeg otopi...