Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam danas oljustio oko 130kj,sutra zavrsavamo(se nadam),na zito i repicu islo 150kg/kj An-a a na jecam 100kg/kj.
Pitao sam Sto ?Nego cime da valjaju?
Jbg nismo svi pametni.Hvala na odgovoruBolje da nisi pitao nista.
Radio si već ovako ili .....
Odkud si se odlucio za an sad u februaru? Posto je obicaj da on ide u martu..
Bravo za tebe!Jbg nismo svi glupi.Nema na cemu.
Evo da razresimo dilemu. Verovatno je pitanje trebalo da glasi zasto valjate? Valja se da se ostvari bolji kontakt zemlje i zilica psenice jer je mraz dosta izdigao zemlju pa sabijanje pomocu valjka dobro dodje. Da valjanje tj sabijanje zemlje pomaze moze se primetiti u tragovima kada se razbacuje vestak. Gde su prosli tockovi tu psenica obicno brze krene. Ovo je vec napisano par puta ali eto da se ponovi za one koji nis pazili na casu.Pitao sam Sto ?
Poslato iz ravnoga Banata
Kulturan covek pa lepo objasnio.I ja isto radim kao i ti nemam odredjen datum nego kad zito krene prihranjujem.A sto se tice valjanja nikad to nisam radio ni necu.I do sad sam imao dobre prinose.Dobije u jesen kembric i to mu je sve...Ne bacam vise Ureju na zito,lose iskustvo pa zadnjih godina koristim An,San...Ja ne gledam dan,mesec vec gledam u zito a vidim da se probudila i da krece polako,pa resim da je docekam kako dolikuje sa hranom.
Zito se valja kad bude velikih minusa sa golomrazicom,posto se zemlja podigne pa koren bude u "vazduhu"...Ali za to je potrebno da bude jako vlazno zemljiste sa jeseni,ove godine je malo oskudacija sa vlagom pa nije toliko podignuta zemlja,bar kod mene,vidim ta traktor ne upada sa 1t tereta.