Prihranjivanje pšenice

Prosle godine je sa jednom zastitom bilo prosek 7,5t/ha,ali da je bila jos jedna zastita i da neke njive nisu bile prve godine u zakup bilo bi i veceg prinosa...Ove godine se nadam da bude bolja od prosle...
Inace imam 50ari gde je posejan avenue koji planiram da ostavim za seme tu sam iso sa 200kg map + 200kg 6-12-24 +100kg Uree pred oranje i plus sad ide prihrana 200+200kg,predusev detelina....Tu ne znam sta da se nadam,jul ce reci:ppozdrav:
Na 50ari toliko djubriva????

Poslednja izmena:
Pa i onda je onako gazdacki.
Ne radim puno zemlje 10-11ha,ali se trudim da odradim sve to kako treba,jedino mi problem prave sto su parcele manje i sto taman doteram parcelu u red,a oni mi prekinu arendu...
Planiram da kupim zemlju,da imam svojih deset hektara i onda cu ici sa stajnjakom plus azot i navodnjavanje obavezno:ppozdrav:

Otprilike i ja tako cu da radim mozda malo vise An-a,a jel to po nekim preporukama radis ili svoj sistem prihrane,mislim na preporuke iz strucnih sluzbi.
Ne radim analizu, a ne slusam veliko ni preporuke strucnjaka. Imam neku svoju taktiku tri puta po 100. U jesen 100kg MAPa 100 urea u prvom prehranjivanju i u drugom 100 kg ANa. Jedino sam ove godine umesto MAPa isao sa 160kg 3*15. To nije malo jer slicno razbacam i u kukuruzu, a u suncokretu 100 kg ANa, a nije ni mnogo da bi psenice polegle. Prinosi su mi oko 4t u proseku, a bili bi i bolji samo da je malo ranije posejam, ali uvek me nesto omete. Dal vreme, dal neki kvar ili se otegne vrsidba kukuruza.

Juce stigao vestak krecemo sa prihranom psenice koja je na neutralnom zemljistu nekih 3,5h. Ostalo ce cekati jos koji dan pa se prihranjuje sa San/om.

Mladji radili prihranu,ja slikao.

Slike su sa parcela koje su sejane 9 i 10 oktobra.Pšenice koje su sejane 20 oktobra ,nisam video .Mladji mi kažu da su slabije izbokorene od ovih sa slike.

Eliksirova, tj Ruska ureja odlična granulacija ,bez prašine.

@ Kiraj
izvestaj je nepotpun,uz fotografije i uz navedeno poreklo djubriva treba da se doda i kolicina u kg po kj ili hektaru........:osmeh:

Uopste vas ne razumem. Koja svrha bacanja djubra ako kise nece biti da ga rastopi i unese u zemlju. bar po prognozi nema je na vidiku.
bolje da stoji u dzaku i ceka kisu nego sto propada na suvoj zemlji

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Neke vremenske prognoze najavljuju kišu.

Danger ,bacano je 110-115 kg ureje po jutru.

Poslednja izmena:
Kad odrastes i porastes kaz'ce ti se samo.

- - - - - - - - - -

Recimo mi na 3 od 5 potesa gde trenutno imamo posejanu psenicu u mom ataru mozemo da idemo samo kada uslovi dozvole, a i njive su takve. Zato biramo hladno vreme da ne ostanemo u istom ili istoj. Kise ce biti u narednih 10ak dana, ako i ne bude rastopice se odmrzavanjem tla i otopljavanjem svakog jutra po malo. U ostalom bolje da i ispari 20% nego posle ureu da bacam 15. marta. Eto ti razloga...

Kod mene danas gotova prihrana psenice. Bacali smo 260kg ureje po ha i to je sve sto ce ove godine dobiti od prihrane.

J...š prognoze, kada ih menjaju na sva tri sata, prvo najavljivali nešto jako malo, pa onda neke 2 litre, a sada smanjili na 0,2 , neznaju ni oni šta hoće...

Nazad
Vrh