Prihranjivanje pšenice

@Ivan Sakule kako ti je radio rasipac tj koja potrosnja ureje pri kojoj brzini,zahvatu i koliko je bio otvoren?

Inace po meni radim najbolju stvar sto se tice trenutnog stanja za prihranu,lezim u krevetu i povremeno odem u kafic neki da popijem taj azot koji ce volatizovati i sto bi vetar odneo pri rasipanju. :osmeh:

Poslednja izmena:
Ja planiram sutra prihranu sa San-om, ali ću se još raspitati danas dali prihranu mogu da ostavim za kraj Februara. Zaorano je 100 kg/kj Mapa a predusev je Soja.

Bolje ostavi,SAN je djubrivo koje brzo deluje za oko 7 dana,a sad su vremenske prilike takve da nije ni psenica aktivna,a ni temperature za djubrivo nisu najpogodnije.

Za sutra javljaju mraz a i dnevna temperatura neće biti veća od 4 C, pa ko planira prihranu uraniti jutro će biti idealno.

Ivane kad kazes do 3 jeltad mislis da deo rucke za otvor do kabine tj.flaha bude na 3 ili na 3 bude deo rucke koji je blizi buretu rasipaca ili sredina?

Ne ulazim dok se ne prosuši njiva. Neću da pravim gazove ili čak da se zaglibim pa preorem pola njive da me izvuku. Dobila je 9-15-15 presetveno. Ako bude kišovito pre ću ići prskalicom nego rasipačem. Protiv bolesti i korova i dodaću više folijarnog. Inače u rasipač samo kan. U mojoj okolini je zemljište 4-5ph.

Послато са GT-S7582 уз помоћ Тапатока

Išao sam do jede parcele da izvadimo uzorke za N-min.Sneg polako nestaje ,blato.

Rupe od miševa ,nisu aktivne.

Na više mesta ,srne ili zečevi ,sklanjaju sneg da bi došli do hrane.

NA
Mislim sredina rucke na 3,evo ovako...
wp20150211133647pro.jpg

Sale ne trpi Zvezdana jače đubrenje.Ponesen time sam imao povaljanu Zvezdanu sa prinosom ne za ponos.Regulator rasta joj je potreban.

Nazad
Vrh