Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To je samo za zemljista koja imaju ph iznad 7 kako sam ja cuo takozvana neutralna i bazna zemljista traze to djubrivo.Kod mene imaju samo povrtari takvo zemljiste a ostali od 4,5 do 6,5 ph tako da samo kan ili an od azotnog vestaka dolazi u obzir.Prodavci nece to reci jer neznaju a i ako znaju bas ih briga.Mnogo hvale Amosulfan u jednoj zadruzi , informacija iz prve ruke da ga je mnogo kupljeno za prihranu psenice u Teleckoj i okolini.
Prisutan,prva je bila Amosulfan,a i druga će biti,kad dođe vreme
i kakvi su utsci? ili da cekamo do zetve, pa cemo videti?
Ja samo prenosim podatke koje sam dobio od strucne sluzbe o tom djubrivu.A sigurno ga treba probati.Srdjane nebih se složio sa tobom u vezi prihrane Amosulfanom , yara sulfanom ili sl , dobri su oni i za niže ph zemljišta . Sumpor nešto malo snižava ph , ali to je opet zavisno od antagonizma sa Ca i Mg , tj od nivoa njih dva , medjutim Sumpora definitivno fali skoro svagdje a i on sam ima raznovrsne uloge . Treba probati definitivno u svom tipu zemljišta sa sulfanom pa vidjeti jel ima razlike u prinosu i kvalitetu i to bar dvije godine zaredom . Probe i ponavljanja su majka znanja , neznaju biljke čitati knjige.