Prihranjivanje pšenice

Ni na starim rasipacima (imao sam ih pre par dana 2 komada) se nije belelo ovo djubrivo (SAN)... :ppozdrav:

Juče se malo prihranjivalo. Drugi put po cca 130 kg KAN/ha. Sorte Grandior i Srpanjka. Danas kiša :osmeh:.

QgcCIOv.jpg

T3ZJe2k.jpg

pomoc ! jesenas sam pre sejanja bacio 100 kg/kj NPK ( 3*16 ).17.2. sam bacio 50 kg URE-e i 50 kg/kj SAN-a. i sad planiram jos jednu prehranu sa 100 kg/kj vestaka. da li bi bilo dovoljno KAN ? a kad prskam sa herbicidima dodacu i URE-u u prskalici
hvala

Ja sam dva vagona vestaka dobio u utorak ujutru i odmah u toku dana razbacivao po psenici.Inace u zivotu nisam koristio bolji KAN Pancevacki.Uopste nema prasine,mozda je razlog to sto je pakovan u noci izmedju ponedeljka I Utorka.sto bi se reklo nije se ni ohladio jos.:osmeh:Taman ga natopila kisa .Psenica sa slike je Balaton sejan 10 novembra.

new-folder-slike-1410.jpg

new-folder-slike-1414.jpg

Poslednja izmena:
Ja kad sam bio da kupim SAN kazu da vise ence da pakuju u dzakove od 50kg,sta ja znam zbog nekog evropskog standarda... Mozda su me samo tako slagali jer nisu imali po 50kg ali meni pravo da vam kazem vise odgovaraju po 25kg laksi su i nema bolova u ledjima posle celog dana razbacivanja....

Ali su mi ipak dali jedno 20 dzaka i po 50kg za koje sumnjam da su proslogodisnji po dzakovima sudeci!!!!

To su te slagali.U Azotari Pancevo se i dalje pakuje po 50 kg,a i po 25...sva djubriva.

Zhelim da uradim drugu prihranu sa 100kg/h AN ali u najavi nema kishe.Da bi cekao kishe negde 25 marta vecj bi bilo kasno psenica bi prerasla.Pitam za savet da bi bacio sad a ne padne kishe imalo li bi efekat.psenica je vecj negde 30-35cm visine

ja danas bacio po preporuci po zitu 120kg pokj ana a po jecmu samo 40kgpo kj tako rekli da treba ja toliko bacio inace izgleda odlicno

Nazad
Vrh