Prihranjivanje pšenice

Sigurno mu je bilo tesko da potigne toliki teret. Napisi protesno pismo Fendtu :haha:

Sto na 1000o/min,mogao si juriti delove po njivi ili poleteti koliko se disk vrteo brzo,nezezam te nego mi malo neobicno to sve.

Ja bacam na 1000-1100o/min sa 539. To ispadne oko 300-330o/min kardana, sto mi je ok. Sutra planiramo ako ne padne kisa nocas da idemo, pa ce biti slikica:osmeh:

Picture005-15.jpg

Juče smo završili prihranu pšenice,sad lepo sitno pada,već 5mm napadalo

Ja nisam bacio NPK jesenas u setvi psenice i jecma,sada bih da ih prihranim sa Kanom Linz,jedno 3kg po aru,ali neznam dali jednu polovinu sada,a drugu pocetkom aprila.:sta:.

Ja u cetvrtak i petak prihranjivao psenicu sa 200 kg/ha KAN-a....Posle je oko ponoci pocela da pada kisa i do danas nije prestajala. Nisam uspeo bas svu psenicu da prihranim nesto ce morati i posle kise....

JA danas bacao Pancevacki SAN i po rasipacu ne bi se reklo da sam uopste i bacao nesto... Prasine nema uopste kao ni grudvi po dzakovima....

Slazem se sa Cirom i ja sam pre nekoliko dana bacao na psenicu SAN pancevacki i nije bilo ni prasine ni grudvica,
fotografija1055.jpg

Zadovoljan sam sa SAN-om posebno sto ove godine svi pakovani u dzakove po 25kg pa je i lakse raditi sa njima i sve...

ivan-sakule- Isti rasipac kao moj i isto tako cist iako baca vestak ceo dan... :ppozdrav:

Ja kad sam bio da kupim SAN kazu da vise ence da pakuju u dzakove od 50kg,sta ja znam zbog nekog evropskog standarda... Mozda su me samo tako slagali jer nisu imali po 50kg ali meni pravo da vam kazem vise odgovaraju po 25kg laksi su i nema bolova u ledjima posle celog dana razbacivanja....

Ali su mi ipak dali jedno 20 dzaka i po 50kg za koje sumnjam da su proslogodisnji po dzakovima sudeci!!!!

Nazad
Vrh