Prihranjivanje pšenice

Evo, jucer se i kod mene radilo nesto... Prihranjeno je 30kj psenice i 2 kj jesenskog jecma. Koristili smo KAN u dozi 60kg/kj. U jesen zaorano 150kg 0:20:30 i 50kg UREA po jutru, sorta je apache i dosta se dobro drzi.

U glavnoj ulozi otac s megametal rasipacem:
2j0o35v.jpg

Tko radi taj i grijesi:
28v7fgk.jpg

Al zato je "mali sa sajlom" uvijek spreman:
2m4bn2r.jpg

Jedna za temu "umjetnicka djela nasih poljoprivrednika":
4rff5l.jpg

I malo ravnijih njiva:
r9oql3.jpg

Da si prihranjivao sa 549 nebi skoro ni ostalo tragova .

Eh, kolega... Pre dugacke su mi podizne poluge na 549 pa se tesko mogu dohvatiti komande od rasipaca.

Uostalom; sjetva, prihrana, prskanje i kultivacija su poslovi koje otac odradjuje i on to radi ISKJLJUCIVO 539. Ne voli kabinu: Treba se u nju popeti, pa propuh, pa vrucina, pa ne vidi nista od odsjaja sunca, kud se sjedi vislje tu su komande rasipaca i prskalice daleko i nisko... 539 je zakon za te stvari.

Danas popodne bio kod jednog coveka i on mi kaze kako se umorio,bacao je vestak na 10kj.Pitam ga dali je isao ureom ili an,san.Kad on kao iz topa ne ,bacio sam na 10 kj 1200 kila mapa.....Proveo 40 godina u poljoprivredi.......

Taj je dobar,mozda zna nesto sto mi neznamo.Sutra krece prehrana psenice sa 300kg san/a po hektaru jednom bacanju jer imam puno pa nemogu da stignem dve puta.Celih 80ari ove godine pod psenicom.

Zivo me interesuje sta ce da bude...kada sam ga pitao sto nije isao ranije urejom,kaze cekaj,pa ja sam ureju bacijo jesenas pred setvu 80 kg/kj......

Mi juce bacili prihranu na zito i jutros kad sam ustao kisa me obradovala inace isao sam sa AN-om 100kg/kj prva ruka i polovinom marta ce dobiti jos 78kg/kj i za ovu godinu dosta!

I mi smo danas prihranili pšenicu sa 100 kg/kj Sana, druga prihrana se planira za dvadesetak dana sa istom dozom. Bilo je planirano sve odjednom, ali pošto smo dokoni, ko veli ćale da razradimo malo.

Nazad
Vrh