Prihranjivanje pšenice

Danas počeo prihranu ali ne sa ureom nego sa SAN-om ,110 kg sutra nastavak i slike danas nisam stigao jer sam izgubio 3 sata dok sam doneo veštak i na baždarenje rasipača.

Danas ceo dan prihranjivanje psenice, na nekim parcelima je psenica jako pozutela, zna li nek zbg cega???
2qute69.jpg

Koliko kilograma UREA maksimalno moje da se unese kao foliarna prihrana u psenici?Na prskalicu od 400 l sa koiom pokrivam 2ha koliko UREE da raztopim
prosle godine sam isprobao maksimalnu koncetraciju od 30% obelezio sam jedan deo male parcele uzeo ledjnu kantu rastvorio sam u 7l vode 2kg ureu i oprskao nekih ar ipo,psenici nije falilo nista bila je zelena pred klasanje,ocekivao sam da ce tu odseci dokle je prskano,mislio sam da ce biti bujnija i veca i ostati duze zelena ali apsolutno nikakve razlike nije imalo.svako ko zeli moze da isproba i moze slobodno kocentracija 20% nece nista da fali.ja sam isprobao maksimum i to je bilo poslednji put da ubacam bilo koju prihranu preko lista.bolje je baciti tih 30% na zemlji i bice mnogo korisnije i bolje.

Juce je prihranjena psenica sa 210 kg/ha Uree ,bilo je zaliha pa da ne stoji. Danas je padala kisa pa nismo uspeli da prihranimo ostale 3/4 povrsina , izmedju ostalog jer je kamion sa AN-om umesto jutros u 8 stigao u pola 2...

kod mene niko jos nije niti poceo prihranjivati ali iduci tjedan ako vrime dozvoli nema se sta cekati to je to, 150 kg kana po kj za prvi puta a dalje cemo jos 100 i to je to sa umjetnim gnoivom, onda standardno kristalon specijal u dva navrata i to bi trebalo biti to...

Juce zavrsena prihrana psenice sa 130 kg AN-a po lancu baceno mu je mesano jesenas i 50 kg UREA-e po lancu i to mu je to za ovu godinu mozda ce biti negde korekcije ako bude trebalo.
http://prntscr.com/2v7w0k

ja ni pipno nisam do sad i odokativno jop joj ništa i ne treba.Dobila je jesenas dobru dozu i dobiće kan u dva puta + prehrana preko lista i to je to.Čitam na nekom HR sajtu da njihovo ministarsto ili ko već prognoziraju dosta nižu cijenu u otkupu roda 2014,nmp na osnovu čega i može li bit jeftinija-

Nazad
Vrh