marre2
Član
u temi cini mi se folijarna prehrana stavijo sam prosle godine tablicu za vecinu kultura.
el o ovoj temi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
u temi cini mi se folijarna prehrana stavijo sam prosle godine tablicu za vecinu kultura.
prosle godine sam isprobao maksimalnu koncetraciju od 30% obelezio sam jedan deo male parcele uzeo ledjnu kantu rastvorio sam u 7l vode 2kg ureu i oprskao nekih ar ipo,psenici nije falilo nista bila je zelena pred klasanje,ocekivao sam da ce tu odseci dokle je prskano,mislio sam da ce biti bujnija i veca i ostati duze zelena ali apsolutno nikakve razlike nije imalo.svako ko zeli moze da isproba i moze slobodno kocentracija 20% nece nista da fali.ja sam isprobao maksimum i to je bilo poslednji put da ubacam bilo koju prihranu preko lista.bolje je baciti tih 30% na zemlji i bice mnogo korisnije i bolje.Koliko kilograma UREA maksimalno moje da se unese kao foliarna prihrana u psenici?Na prskalicu od 400 l sa koiom pokrivam 2ha koliko UREE da raztopim
Jesam, sto ne valja???
Mislim da nece i ja sam u istoj situaciji.Sta kazete za nas koji iz razno raznih razloga nismo jos prihranili psenicu da li ce biti kasno za ureu tamo krajem nedelje dok malo prisusi.