moja ovca pojede kilo koncetrata u danu,nek bude da je kilo kukuruza al nemoz da se poredi,za 365 pojede 200 kilograma jer na pasi ne dajem toliko,trideset ovaca pojede 6 tona to je sest hiljada subvencije plus 6 to je dvanest,toliko ce ministar da ti da po hektaru,dve hiljade manje nego prosle godine,uzeces na 30 ovaca 120000 din i racunaj da imas deset hektara zemlje,sto zobi sto kukuruza i psenice i krmnog bilja i za to ces uzeti ne vise od 70-80 hiljada to je 200 hiljada,das za staz 60 ostaje ti stocetrdeset,naftu neracunam jer su samo odustali od akciza pa nam dali po pravoj ceni i ti cifru od 140000 nazivas subvencijom i podrskom drzave,pisa im se na subvencije,vise sam dao na zene za noc nego oni meni za godinu dana rada na zemlji,nemam bre za te pare gume na petaku(imt55

da zamenim,jer znas da u evropi isti taj poljoprivrednik dobije na deset h najmanje 3000 evra,o subvencijama na ovce,gajenje priplodnog materijala i slicno da nepricam,a da te pitam koliko njih ima zavedena grla u pg,na prste da prebrojis,i onih 14 je bilo malo za sumadiju po hektaru,a kamoli ovo,a de je subvencija za mehanizaciju,objekte,pojela maca,izborna godina pa nema,a i ko da im se suprostavi kad komsija komsiju mrzi,potura nogu,mi ovcari razbacani,osudjeni na individualnost,bez podrske drzave,institucija za razvoj stocarstva,genetike,udruzenja,ako su tebi zamazali oci,meni nece,jer barem imam znanja i godina da vidim kad me neko pravi budalom,ja neznam sta me ceka sledece godine a samo ova ce me kostati 20000 eura sto za objekat sto za mehanizaciju,sto za priplodni materijal,zato use i u svoje kljuse,ne uzimaj kredit,jer niko umesto tebe da ga plati nece i ne zaleci dok ne bude neke sigurnosti,ili ne uhapse miskovica i koleta i njima slicne.Jer ti mislis da je miskovic budala sto je prodo deltu i ulozio u agrar,e moj brate nemamo mi drzavu nego tajkune i zato da se ne bi nerviro i reko sto nemislim odo da citam neke pamene stvari i pokusam sebe da usavrsim i edukujem.