sova
Član
Koliko si platio motor, i meni bi trebao jedan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Druze nemas potrebe jos da ih otris u dobrom su stanju,ja bas puno krupim pa sam moro osrtriti par puta budu mi skroz polu okrugli,ali kad bodes resio da ostis ili da ih okrenes naopacke lako se ostre malom brusilicom,a sto se tice balansirnja,,uzmes obican flomaster ili marker i obelezis svaki noz i platunu i i to to mesto odakle si skino,i sve vratis na isto,sve u svemu 15 minuta posla,ja bar tako radim i nisam imao problema .Aha, i ja mislim da može još. Veoma lepo melje, sitno i ne bih ga menjao za nož. Samleo sam proletos oko 40 tona za par dana. Ima par noževe koji su dobro izubijani ali većina je u redu. Ali me interesuje savet za posle, koliko ih ''oštriti'' i još važnije kako balansirati to?
Koliko si platio motor, i meni bi trebao jedan.
Poenta je u tome da se to ne ostri, kada noz postane poluokrugao znaci da je izgubio na duzini. Samim tim je se odmakao od sita i onda otezano izbacuje masu koju meljes, a to vec nije posao. Drugacije receno ako prekrupa koja ispadne dole kad je uzmes u ruku malo grije tj vruca je onda su nozevi kratki ili si preforsirao mlin. Masa mora biti hladna k'o babina sisa.Druze nemas potrebe jos da ih otris u dobrom su stanju,ja bas puno krupim pa sam moro osrtriti par puta budu mi skroz polu okrugli,ali kad bodes resio da ostis ili da ih okrenes naopacke lako se ostre malom brusilicom,a sto se tice balansirnja,,uzmes obican flomaster ili marker i obelezis svaki noz i platunu i i to to mesto odakle si skino,i sve vratis na isto,sve u svemu 15 minuta posla,ja bar tako radim i nisam imao problema .
Колега, мене би занимало како направити циклон од старог бурета. Ако може више детаља, можда нека фотографија, димензије. Хвала.Mlin će gotovo isključivo služiti za mljevenje klipa pa će otvor za ubacivanje biti stalno otvoren (a ima poklopac). Moraću potažiti neke vreće sa dosta sitnijim pletivom i pokušati sa gumama koje si preporučio. Motor se vrti na 2950 obrtaja a rotor sa čekićima na 3300, da barem duva još jače pa da napravim preko cijevi da ide u ciklon (to se lako naprai od kakvog starog bureta) ali vjetar nije dovoljno jak da transportuje brašno dalje a prašinja kao blesav. Znam da je motor od 9kW jak ali zaprepastio sam se sa kakvom silom melje. Sad je na njemu sito od 5mm ali planiram staviti sitnije.