Pogledaj bolje sliku kada je mlin otvoren...To glodalo ulazu u ono udubljenje,a tu prvo ide klip i ono ga reze.Posle sve to ide na sito i tu ga melju ova dva kraka..Prekrupac ne oseca trosen kukuruz,a kada melje psenicu ili jecam pita sta je to?!Svacije postujem i godinama su mi mleli ljudi sa :cekicarem" ali ovaj "sistem" mnogo lakse melje pa mu zato i ne treba velika snaga..Kazem da melje i u zvezdi,prodje vreme dok primetis da nisi prebacio u trougao...uvek kada meljem pustim ga da dosegne maksimum obrtaja u zvezdi i onda prebacim u trougao i tvrdim da ne mozes da stignes da ga hranis..Majstor je rekao da mora prvo da ide peta klipa kada meljes i nikada nisam ni probao da meljem prvo vrh klipa jer sam se bojao da mi ne zagusi ili povuce ceo klip kukuruza u sito...I sad pored dobre i ocuvane stvari koja se malo koristi u odnosu na farmere...Ja moram po selu da molim ljude da mi melju..Ubedjen sam da je mleveno u zvezdi i da su klipovi gurani od strane sivonje koji razmislja da posle njega nista ne treba da postoji!
- - - - - - - - - -
Takvo glodalo vredi kao 2 takva cekicara...sa sve motorom
Mislis dobro je?!Prekrupac je placen 400 ili 450 € kada je evro bio 75-85 din bez motora..Kada je stigao kuci ja sam bio skeptik da to tolicko moze da melje kukuruz..Ljudi koji su otisli da ga uzmu prvo su samleli jedan dzak prekrupe,pa su ga natovarili u gepek.Delom da vide novu stvar pri kupovini,a delom jer su u sebi rekli ma de ovo moze da melje kukuruz.. Pre sam terao kod ljudi koji imaju cekicara i video koliki motor oni imaju i da se cekicar muci sa jecmom i trosenim kuluruzo,a zavija cuje se do pola sela..