Predstavite se!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav, ja sam Jelena iz Beograda, kupujemo seosko imanje. Oko toga imam jednu nedoumicu i nadam se da ću je razrešiti uz vašu pomoć :)
Zanima me da li neko može da mi kaže gde mogu da pronadjem okvirne cene ara zemlje u zavisnosti od kvaliteta zemlje. Znam da je u suštini sve to individualna odluka prodavca, ali mora da postoji bar okvirna cena za njivu, šumu... Imanje koje smo mi pronašli nalazi se u Beloj Crkvi kod Krupnja. Ima 1,5ha šume koja je posečena i 2,8 ha njive, ne piše koje klase. Vlasnik kaže da je cena ara 20 evra. Zanima me šta drugi kažu?
Dobro došla komšinice :ppozdrav::osmeh:

Pozdrav, ja sam Jelena iz Beograda, kupujemo seosko imanje. Oko toga imam jednu nedoumicu i nadam se da ću je razrešiti uz vašu pomoć :)
Zanima me da li neko može da mi kaže gde mogu da pronadjem okvirne cene ara zemlje u zavisnosti od kvaliteta zemlje. Znam da je u suštini sve to individualna odluka prodavca, ali mora da postoji bar okvirna cena za njivu, šumu... Imanje koje smo mi pronašli nalazi se u Beloj Crkvi kod Krupnja. Ima 1,5ha šume koja je posečena i 2,8 ha njive, ne piše koje klase. Vlasnik kaže da je cena ara 20 evra. Zanima me šta drugi kažu?

Da i ja poželim dobrodošlicu...
Što se cena tiče,mislim da ne bi bilo loše kontaktirati par lokalnih agencija za nekretnine,proveriti njihovu ponudu,verujem da bi tada neke stvari bile jasnije...

Dobro veče,ja sam Milan iz Jakova,ne bavim se poljoprivredom (za sada)ali se informisem o njoj kako bih saznao vise i pomogao svome dedi.A najvise me interesuje sadnja drveća jer imam nekih površina koje zvrje prazne pa ne bih zelo da to tako ostane i dalje.:)

Trenutno se bavim trgovinom preparatima za lečenje najtežih bolesti (B17 i Natrijum askorbata - vitamina C u obliku soli) i iz istog razloga nameravam da zasadim hektar Aronije - trenutno sam počeo sa desetak sadnica.

pozdrav svima,ja sam iz zrenjanina pretežna delatnost stočarstvo(krave muzare i tov junadi)

Pozdrav iz Vukovara. pratim ovaj forum već duže ali nikako da se prijavim na isti,poprilično sam naučio iz iskustva drugih članova.Ove godine sam počeo da držim kuniće,kao klinac mi je deda držao pa reko da nastavim njegovim stopama.Imam orijaše belgijske(mužjaka i ženku 9 i 8 mjeseci stare,čekaju svoje prvo parenje-nisu iz iste linije) i mešance(nešto sl šarcu 2 kom. i 1 holanđanku)
.

Posto kazu da je red da se prvo predstavim evo par reci. Zovem se Mika a sa poljoprivredom imam dodirnih tacaka jer se imam preduzece koje se bavi uvozom i prodajom nekih elemenata za proizvodnju premiksa i stocne hrane . Ne zelim da koristim forum za reklamiranje vec za sticanje nekih nivih znanja i iskustava.

Pozdrav svima
Ja sam Saša Vrkljan iz Slavonskog Broda uzgajam novozelandske bijele kuniće
Bavim se s poljoprivredom i uzgajam još papagaje, paunove, kokoši više vrsta, guske i golubove

---------- Poruka napisana u 13:15 ---------- Prethodna poruka je at 12:34 ----------

http://<script src='http://img577.imageshack.us/shareable/?i=fotografija1625.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/577/fotografija1625.jpg/]</noscript>[/URL]

Moj kunić

Pozdrav svima is slovenije
Imam ovce , svinje i vinograd
Za hobi pravim kobase isve moguče što se da napraviti od mesa

Pozdrav.Zovem se Dragan i bavim se stočarstvom... I uzgajam Jersey i SRB krave.

<script src='http://img33.imageshack.us/shareable/?i=krave.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

Kao prvo drago mi je da sam našao ovaj forum. Jedna misao me proganja već duže vremena a to je da ostvarim rad od vlastitih ruku.
Ja sam dijete grada, na selo sam išao samo povremeno kod bake, dok mi je druga baba živila na moru. Dakle unatoč tome što su moji sa sela, ne znam apsolutno ništa o poljoprivredi, no brzo učim i što je najvažnije imam volje za rad.
E sad, u čemu je stvar; treba mi pomoć vašim savjetima, linkovima, iskustvima...na fakultetu sam ali ne sviđa mi se pomisao na rad u školi. Ono što me privlači je rad na zemlji. Ne znam baš koliko mojih prijatelja ili općenito momaka mojih godina ima takva razmišljanja, bar u mome kraju.

Planiram se baviti uzgojem nekakvih "egzotičnih" kultura, poput papaje, manga, klinčića, maki jabuka itd..(ovo sasvim nasumično nabrajam, ne znam kakvo je stanje ponude i potražnje za pojedine kulture). Dakle uzgajao bih neku kulturu za koje bi bio siguran da ću ih plasirati na tržište EU a da nije velika konkurencija. Ne bih uzgajao tradicionalne kulture zbog niže cijene i velike konkurencije.

Imam nešto zemlje pokraj Knina, uz rijeku, koja stoji neobrađena. zasađena je bila nekim kukuruzokm no to je zapušteno..uz taj moj tj očev komad zemlje nalaze se i djelovi zemlje mojih rođaka koji su također neobrađeni. Dakle imam kakvu takvu podlogu za uzgoj. zemlju od rođaka bi možda jednog dana iznajmio, ako bi mi krenulo.

Pitanje je kako početi, što da radim...daje li država poticaje? Što je s poticajima iz EU..za koje proizvode se dobijaju poticaji..kako plasirati proizvod, reklamirati ga?..da li se udružiti u nekakve kartele ili krenuti sam?

Kao što vidite totalni sam početnik, ali imam volju, te unatoč nedostatku ikakvog iskustva mislim da ako je jedan čovjek u stanju nešto napraviti i drugi je isto.

Cjenim svaku pomoć...ispričavam se ako sam izostavio neke važne stvari, ali kao što sam rekao zato sam ovdje da mi pomognete?

Pozdrav svima. Zovem se Dragan i prije 3 god sam kupio krave Yersej pa ako nekoga nešto zanima za tu pasminu neka se javi,

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh