Predsetvena priprema zemlje

jeste 7.20.30 skupa ali je i dobra i kad e to malko bolje preračuna ima tu koristi,normalno ako je godina koliko toliko u redu.7 i nije skupa koliko je dap i map

Imam jedno pitanje, da li je bolje da se 3x16 baci kroz sejalicu ili rasturivacem pa spremanjem ubaci u zemlju? Trebao sam to uraditi na zimu i da bi bilo bolje iskoristeno ali nisam imao sredstava tad, a pisete ovde da treba sto dublje da ide djubre....pa me interesuje na koji nacin ce dublje uci u zemlju i koja je razlika sto cu tek na prolece baciti mesano a ne na zimu kad je trebalo? Sejanje suncokreta je u pitanju...

Dubina do koje ce doci vestacko djubrivo zavisi od padavina, posto je cilj da vestak ode sto dublje onda bi trebalo baciti rasturivacem pa spremanjem ubaciti u zemlju cim to vremenske prilike dozvole. To sto nisi bacio mesano jesenas ce se odraziti na prinos ali ako ispostujes sve ostale agrotehnicke mere ne bi trebao da imas los krajnji rezultat.

Imam jedno pitanje, da li je bolje da se 3x16 baci kroz sejalicu ili rasturivacem pa spremanjem ubaci u zemlju? Trebao sam to uraditi na zimu i da bi bilo bolje iskoristeno ali nisam imao sredstava tad, a pisete ovde da treba sto dublje da ide djubre....pa me interesuje na koji nacin ce dublje uci u zemlju i koja je razlika sto cu tek na prolece baciti mesano a ne na zimu kad je trebalo? Sejanje suncokreta je u pitanju...

3x16 unesen u prolece na bilo koji nacin, nece ispoljiti neki zavidan rezultat eventualno azot , u nekom procentu.Posto sejes suncokret, ovaj vestak bacen na prolece nece biti izkoriscen od strane suncokreta ,nego ce ga psenica koristiti najesen.Zato ako mozes jos da biras ja bi preporucio samo 100kg kj Ureje rano sto pre baciti i spremiti zemlju

Što se tiče spremiranja zatvoriću oranje baciti Ureu pa proći još jednom napraviti setveni sloj evo i slika mašine za pripremu
fotografija0330.jpg

fotografija0331.jpg

fotografija0332.jpg

fotografija0333.jpg

Imam ja jedno pitanje. Poslednjih dana se puno govori o Zeolitu, pa me zanima koliko se uopšte upotrebljava pri obradi zemljišta? Nešto sam pretraživala po netu i naišla na gomilu svakakvih informacija o njemu, prosto ne mogu da poverujem da je zaista tako "čudesan"? Na sajtu Geološkog instituta ima preporuka za njegovu primenu, pa me interesuje da li se zeolit zaista i primenjuje u poljoprivredi?

Zeolit je mineral koji se dodaje u stocnu hranu i on uz sebe vezuje stetne toksine i tako sprecava da se pojave u mleku. Citao sam i ja o drugim vrstama primene ali ovaj u pripremi hrane je efikasniji. Inace o ovoj problematici moze se vise procitati u delu koji se tice stocarstva na ovom forumu.

Imam ja jedno pitanje. Poslednjih dana se puno govori o Zeolitu, pa me zanima koliko se uopšte upotrebljava pri obradi zemljišta? Nešto sam pretraživala po netu i naišla na gomilu svakakvih informacija o njemu, prosto ne mogu da poverujem da je zaista tako "čudesan"? Na sajtu Geološkog instituta ima preporuka za njegovu primenu, pa me interesuje da li se zeolit zaista i primenjuje u poljoprivredi?
Postoji u tom institutu jedna gospodja cije sam ime zaboravio, ali je rapsolozena da lepo objasni primenu u poljoprivredi. Pronadji je i informisi se detaljno.
Inace oni su i suvlasnik, ili barem korisnik rudnika.

Ako sam razumeo to je sad zadnja operacija pre setve?Da nije malo rano za tako nešto ako sam ja to dobro shvatio.

Nazad
Vrh