Predsetvena priprema zemlje

Džabe i setvospremač kada su im skupe motikice da promenu. I onda ne valja priprema. Kod nas ima jedan već 4-5 godina sprema sa motikicama od 2cm šinine i 3cm dužine, nekadašnje pačije šape... Bukvalno ih i nema. Ali on kaže da to ne treba menjati jer tu je opruga da sprema...

I mene interesuje zasto ne valja laka drljaca.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Laka drljaca u zadnjem prohodu hoce da sabije zemlju pa na nekim mestima bude plitak setveni sloj i seme ne ode na zadatu dubinu vec ostane plitko na 2-3cm.Takodje praktikujem zadnji prohod setvospremacem pa setva.Drljaca ide prvi prohod ili ako zatvaram ranije oranja onda kasnije 2x spremac i setva.Uvek mi nicanje bude odlicno.Pricamo za Nodet sa raonim ulagacima.Za druge tipove sejalica ovo verovatno nije pravilo pa radi svako kako mu odgovara.

Имам ја једног салашара лик потањира и онда он и син дрљају до бесвести углачају њиву као фудбалски стадион. Али ипак успем са нодетком да им посеје и никне им феноменално. Сад њих двојицу убедити да не треба тако нема шансе једва сам их убедио да дрљају са фергусоном, а не са 577.

Useje ona i tu ali se slazem da je ugazeno i da ne odradi lepo tragove drljaca.
Vise u gvozdje ne ulazem sve dok se ova cela situacija sa poljoprivredom ne popravi ako ikad dodje do toga tako da ce drljaca raditi jos uvek pa kako bude.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Имам ја једног салашара лик потањира и онда он и син дрљају до бесвести углачају њиву као фудбалски стадион. Али ипак успем са нодетком да им посеје и никне им феноменално. Сад њих двојицу убедити да не треба тако нема шансе једва сам их убедио да дрљају са фергусоном, а не са 577.
И ја имам једног комшију који само тањира. А посеје средином јуна а можда буде и јул. Додуше, има стоку па спреми силажу. И буде лепих клипова али ја не бих то радио.
Него, шта фали дрљању са 577? Већа потрошња у односу на фергусона? У вези потрошње - један друг сеје са 577 и мања је потрошња него са 539. Тако каже, нисам проверавао. Лакше му је и ради на мање обртаја.

I ja sve površinske poslove radim sa 577 a iz razloga što je brži u radu po svim pitanjima u odnosu na manji traktor koji mi fktički stoji za ukras.Potrošnju goriva ne gledam i ne interesuje me.

Danas radio pripremu ide kao nikad
Stavio tockove na IMT spremac,druga prica mnogo manje ostaju tragovi opruga,a manje i tone pa se i brze vuce.
Iza spremaca se crni, a zatvarano pre mesec i jace. Da treba usejati u to sve bi niklo, ostavljamo setvu posle kisa.

И ја имам једног комшију који само тањира. А посеје средином јуна а можда буде и јул. Додуше, има стоку па спреми силажу. И буде лепих клипова али ја не бих то радио.
Него, шта фали дрљању са 577? Већа потрошња у односу на фергусона? У вези потрошње - један друг сеје са 577 и мања је потрошња него са 539. Тако каже, нисам проверавао. Лакше му је и ради на мање обртаја.
Мала четворокрилна дрљача са роторима, а 577 широке гуме угази више од фергусона још они гледају да газе траг до траг. Ајде да иду директно у орање него иду на тањирано ту слободно иде фергусон.

Kad već pišemo o pripremi za setvu, da pitam iskusne ljude. Nikako ne mogu da poravnam traktorske tragove. U pitanje je MF 3630 (~6t) i IMT Kongskilde 4.9. Zadnje gume su 520, a prednje nisam siguran. Gume su na 1.2 naduvane. Iza točkova sam stavio nove paroške, ali džabe. Probao sam sve i svašta, ali nisam uspeo da poravnam tragove. Da li je moranje za ovaj spremač da idu dupli zadnji točkovi ili jednostavno ovaj tip spremača nije za drugu pripremu?

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Kad već pišemo o pripremi za setvu, da pitam iskusne ljude. Nikako ne mogu da poravnam traktorske tragove. U pitanje je MF 3630 (~6t) i IMT Kongskilde 4.9. Zadnje gume su 520, a prednje nisam siguran. Gume su na 1.2 naduvane. Iza točkova sam stavio nove paroške, ali džabe. Probao sam sve i svašta, ali nisam uspeo da poravnam tragove. Da li je moranje za ovaj spremač da idu dupli zadnji točkovi ili jednostavno ovaj tip spremača nije za drugu pripremu?

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Ne znam sta su 'patroske', ali mislim da su ovde ljudi pisali....probaj da iza guma stavis kao ponistavace, na paciji kljuc da se navari pola jos kljuna recimo...tako sam ja resi problem, neko je pisao ovde o tome ne znam samo ko....doduse, moja komb je bila 560 i rau spremac, ali nema ni veze

Ok ovde se polemise da li drljaca ili spremac. Pa ova moze a ova ne moze. Mene interesuje da napisete da li mnogo ranije predjete vasa oranja tanjiracam ili sve ostavite da ga zima usitni pa sad idete sa spremacem.

Ok ovde se polemise da li drljaca ili spremac. Pa ova moze a ova ne moze. Mene interesuje da napisete da li mnogo ranije predjete vasa oranja tanjiracam ili sve ostavite da ga zima usitni pa sad idete sa spremacem.
Mirban dosta nas u Vojvodini je prešlo na vučene tanjirače. U jesen je malo muka preći oranje sa takvom tanjiračom, bar meni. U proleće tanjirači nije mesto na oranju, već u garaži, inače ume da lepo oranje zezne. Tu je setvospremač extra, teška i poluteška drljača su takodje dobri izbori. Laka drljača ipak ne ide dovoljno duboko, pa onda ne izravna valjano, još ako nema rotore nije baš neki kvalitet rada. Da ponovim, ovo je za moj atar koji je u Vojvodini.

Nazad
Vrh