milovan vrsac
Član
Samo mi molim te objasni zasto?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja bih još jednom naglasio dobru pripremu pre setve. Obavezno setvospremačom poslednji prohod. Nikako drljanje lakom drljačom pre setve.Uzmi nodetku 4 reda, a što se tiče pripreme to odradi da bude kako treba i nema problema.
Ne može Nodet da useje dobro u trag od točkova koje drljača samo zamaskira. Gde je zemlja peskovita onda verovatno može.@lucky šta je problem kod pripreme lakom drljačom?
И ја имам једног комшију који само тањира. А посеје средином јуна а можда буде и јул. Додуше, има стоку па спреми силажу. И буде лепих клипова али ја не бих то радио.Имам ја једног салашара лик потањира и онда он и син дрљају до бесвести углачају њиву као фудбалски стадион. Али ипак успем са нодетком да им посеје и никне им феноменално. Сад њих двојицу убедити да не треба тако нема шансе једва сам их убедио да дрљају са фергусоном, а не са 577.
Мала четворокрилна дрљача са роторима, а 577 широке гуме угази више од фергусона још они гледају да газе траг до траг. Ајде да иду директно у орање него иду на тањирано ту слободно иде фергусон.И ја имам једног комшију који само тањира. А посеје средином јуна а можда буде и јул. Додуше, има стоку па спреми силажу. И буде лепих клипова али ја не бих то радио.
Него, шта фали дрљању са 577? Већа потрошња у односу на фергусона? У вези потрошње - један друг сеје са 577 и мања је потрошња него са 539. Тако каже, нисам проверавао. Лакше му је и ради на мање обртаја.
Ne znam sta su 'patroske', ali mislim da su ovde ljudi pisali....probaj da iza guma stavis kao ponistavace, na paciji kljuc da se navari pola jos kljuna recimo...tako sam ja resi problem, neko je pisao ovde o tome ne znam samo ko....doduse, moja komb je bila 560 i rau spremac, ali nema ni vezeKad već pišemo o pripremi za setvu, da pitam iskusne ljude. Nikako ne mogu da poravnam traktorske tragove. U pitanje je MF 3630 (~6t) i IMT Kongskilde 4.9. Zadnje gume su 520, a prednje nisam siguran. Gume su na 1.2 naduvane. Iza točkova sam stavio nove paroške, ali džabe. Probao sam sve i svašta, ali nisam uspeo da poravnam tragove. Da li je moranje za ovaj spremač da idu dupli zadnji točkovi ili jednostavno ovaj tip spremača nije za drugu pripremu?
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Mirban dosta nas u Vojvodini je prešlo na vučene tanjirače. U jesen je malo muka preći oranje sa takvom tanjiračom, bar meni. U proleće tanjirači nije mesto na oranju, već u garaži, inače ume da lepo oranje zezne. Tu je setvospremač extra, teška i poluteška drljača su takodje dobri izbori. Laka drljača ipak ne ide dovoljno duboko, pa onda ne izravna valjano, još ako nema rotore nije baš neki kvalitet rada. Da ponovim, ovo je za moj atar koji je u Vojvodini.Ok ovde se polemise da li drljaca ili spremac. Pa ova moze a ova ne moze. Mene interesuje da napisete da li mnogo ranije predjete vasa oranja tanjiracam ili sve ostavite da ga zima usitni pa sad idete sa spremacem.