Predsetvena priprema zemlje

Maticu, imam utisak da nisam okrenuo koplja da bi se uradilo perfektno. Posle prvog prohoda je bilo jako dobro uradjeno. Sa drugim sam vise zeznuo stvar.

Ti si grudve samo uz.ebao prvi put sa potrošenim kopljima a nisu povadila napolje već zagladila površinu a posle je urađen finiš sa izbacivanjem napolje.Da su izmrzle to bi se rasulo ko pepeo.

Da je da sastavi nedelju dana minus 5-6:)
I kod mene se prilicno krupno uradilo za lucerku ,od pola njive neka belja zemlja i tu je posebno dzombasto.
Planiram da sacekam ovu kisu sto javljaju utorak-sredu da onda nesto probam pa setva.

Ma gresku sam napravio sto sam malo dekavije istanjiro i zato ima dzombica. A sa sprmacem sam zakasnio,trebao sam ici odmah sutra dan posle kise. Ali svakako je u planu valjanje posle setve tako da mislim da ce biti dobro.

Ako je ispod tih grudvi tvrda podloga onda kembridž teraj posle setve. A ako je manje više meka onda i pre i posle setve, pogotovo ako imaš lakšu verziju kembridža.
Moje mišljenje.

Xe xe,znam ja to,ali ako zdrobi to sad pred kisu ima da bude dekavo za sejanje,a ako padne jako kisa onda ispljeska pa masina pise samo,onda opet teraj spremac i sex,ovako ce se to malo omeksati i kad prodje masina ima da bude pepeo.

Danas je posejano i povaljano. Bolje je ali i dalje ima grudvica...kako bude. Zakasnio sam sa spremacem 1 dan dzombe se vec osusile.

Sutra/prekosutra kisa. Samo da ne bude pljuscina bas ekstreman. Sve druge varijante bice to dobro.

Nakon sejanja i valjanja,daleko je od idealnog samo dobra kisa da padne da se sastavi vlaga pa kako bude.

Nazad
Vrh