Predsetvena priprema zemlje

kod nas se danas lepo spremalo, al evo veceras opet kisa
e2a2f3ce8151caf960b35dc84a5bbf31.jpg
e02dd61c6331cf509942cccf25a0eb5a.jpg

Danas isao gledati jednu njivu, beton bukvalno, uzorano je krajem novembra, ne znam kako se mogla tako nabiti zemlja, cekacu kisu pa probati tanjiracom, sa priključcima koji grebu nemam sta raditi samo ih mogu potrgati

Kiraj to je imt-vn spremač? Na kom položaju su nosači rotora-rotori,tj u kojoj rupi? Čini mi se da kod nas nisu toliko uposleni rotori i oko toga se manje više prepirem sa Baaabom,skoro pa svake godine, pa me zanima kako je na Vašem. Po meni, ostaju veće grudve nego što bi trebalo,a Babo kaže da to nije problem.
Imam utisak da se naš više nosi na točkovima nego na rotorima... ali kao što rekoh podešavanje je Baabin deo posla pa nemam "pravo glasa". :)

Kiraj to je imt-vn spremač? Na kom položaju su nosači rotora-rotori,tj u kojoj rupi? Čini mi se da kod nas nisu toliko uposleni rotori i oko toga se manje više prepirem sa Baaabom,skoro pa svake godine, pa me zanima kako je na Vašem. Po meni, ostaju veće grudve nego što bi trebalo,a Babo kaže da to nije problem.
Imam utisak da se naš više nosi na točkovima nego na rotorima... ali kao što rekoh podešavanje je Baabin deo posla pa nemam "pravo glasa". :)
Spremač je kopija IMT .Veruj mi da ne znam na kojoj su rupi pošto ga sinovi teraju.Točkove smo skinuli pošto je hteo da guši izmedju točka i jedne opruge,kada ima mnogo žetvenih ostataka posle kukuruza.

Kolege, treba mi mala pomoc. Uzeo sam u arendu zemlju odo da vidim juce da je spremim i sacekalo me ovo
pUJgtWU.jpg

Ne znam sta mi je raditi. Dali spremiti pa posle kad posejem total, ili odmah pa da cekam da se osusi. Inace 90% je repica a usev bi trebalo da je soja

Meni predstavlja neki sasvim neobican problem ova priprema. U pitanju su parcele gde ide soja a tu i tamo su krenule da se zelene od korova.
Sad prelazim jedan prohod setvospremacem a nemam nameru krenuti sa setvom bar do 1 Maja, a do tada ce verovatno krenuti korovi ko ludi na izravnjenim parcelama.
Sa drugim prohodom setvospremacem sigurno kad su korovi veci necu uspeti da ih unistim. Znaci moracu i treci put prolaziti a to mi se nesto bas i ne svidja.
E sad, nemojte mi reci da odradim totalom jer za total su predvidjene druge parcele gde sam vec presao dva put spremacem i ostavljene su takve do Maja.
Komplikacije na delu:osmeh::ppozdrav:

Ja sam danas uradio prvi prohod setvospremačem (tj. ostalo mi je još nešto malo za sutra). Onda sam planirao jedno dva dana pauze (da ofarbam seme kukuruza i selektujem soju), pa potom i drugi prohod setvospremačem. Setvu sam planirao nekoliko dana posle drugog prohoda. Međutim vidim da neće tako biti dobro na par njiva gde imam divlje graškovine (ili kako se već zove). Odnosno sad sam je samo zbunio stvospremačem (i dodatno će kod drugog prohoda), pa neće biti u dobrom stanju za prskanje totalom koje sam planirao nakon setve a pre nego nikne usev. Sad ili da prolongiram setvu (teško zbog nervoznih u kući :osmeh:) ili da se patim u paranju...

Uzgred, danas je bilo pakleno toplo, greje u rusu kao u furuni, a ne vredi od otvaranja prozora ništa jer onda sedim u oblaku prašine (što je za mene lošija opcija)... Celo vreme sam gledao u kazaljku termometra koja se približila crvenom polju na skali termometra, ali je ipak celo vreme ostala u granici zelenog polja.

И ми смо се данас малко играли са спремањем...кренули смо око подне у работу и урадили за први дан око 22кј припреме за сојицу, бачено је било 120кг/кј КАНа предсетвено, у јесен заорано 6-24-12 150кг/кј....сутра наставак работе, надам се да неће бити неке кише у најави...

Пар сличица....
r94q2s.jpg
oh8pk9.jpg
2eyhsox.jpg

1zdhet.jpg

Nazad
Vrh