Prednji utovarivač i zadnji utovarivač (kašika)

• Začetnik teme misasumadianc
  • Datum pokretanja
Bubu sta mu dodje ona konstrukcija sto je skroz uz masku trakrora ja se ubi gledajuci nebili shvatio a cini mi se da je to neka vrsta paralelograma.

Danijella sve sto se nalazi iznad krakova su paralalogrami .na ovom utovarivacu sto je kupio dragan nema paralelograma, koliko sam ja upoznat s tim

Nisam ga puno platio , jer nam preterano puno treba. Tacno je da nema paralelogram. Pokusali smo sve varijante , cak je moj brat pozvao neku firmu u Hrvacku koji se samo time bave. Kod njih je bio otovarivac sa dzojstikom , bez prikljucaka 5700e (cini mi se). A oni sa paralelogramom i sa euro prikljuckom se krecu od 5000chf pa na gore.

Prepravicemo drzace koji idu na traktoru. To ce nam uraditi kovac. :ppozdrav:

2n9l6bd.jpg

Sumadinac-Gruzanin je napisao(la):
Danijella sve sto se nalazi iznad krakova su paralalogrami .na ovom utovarivacu sto je kupio dragan nema paralelograma, koliko sam ja upoznat s tim
Ma znam ja sta su paralelogrami i gde stoje,nego sam mislio posto ima samo jedan klip koji otvara kasiku i koji stoji na sredini da su stavili neku konstrukciju koja ce gurati taj klip nekako sa strane i odole preko nekih poluga i da to tako funkcionise ali ocigledno da sam pogresio!

Verovatno da je jedan klip dovoljan za dodatke koji idu uz utovarivac.

Nisam video kasiku, ali ne verujem da je puno veca. Klip sluzi samo da podize i spusta kasiku ili vile, a ako bi se stavio krokodil , onda bi morao napred da se postavi 1 elektro menjac smera ulja. Pa tako bi se moglo istom rucicom pomerati kasika gore dole i otvarati i zatvarati.

Mozete videti na strani 3 ima jedan nje uopste lep , samo sto ima 3 prikljucaka , a taj tip ga ceni isto kao ovaj sto sam ja kupio.

Bubu je napisao(la):
@danijella

To je neki rol-bar, zastita da se ne razbije maska. I dalje mislim da je to bas puno novaca za utovarivac bez paralelograma...
Za kačeni utovarivač traže preko 2000e,onda za ovo nije puno 1500sf ili 1150e

panonstib je napisao(la):
Bubu, ali ide uz boju Claasa! :ppozdrav:

Na koji mislis? ::namigivanje::

Ne znam, ja samo postujem utovarivace sa paralelogramom jer su mnogo korisniji od onih bez toga. Da je uracunata carina, porez i prevoz (koji Dragan ne racuna jer svakako dolazi) onda to bas i nije tako jeftino no svako zna sta je nabolje za sebe.

Ja umalo nisam ispao iz one kozne garniture u Almexu kad sam cuo koliko kosta prednji utovarivac (mislim da je sa hidraulicnim paralelogramom) za mog Claasa. 'Samo' 12000... :udri:

Naso sam jedan u Zenevi pre dve nedelje . Taj je imao peralelogram i bio je marke FAUCHEUX kao onaj sto je na stranici 3. Nije bio skup kostao je isto 1500chf, ali nije imao nikakve drzace koje idu uz traktor. Ja pogledao na agriafaires, i naso sam drzace u F . Ali treba da izbrojim jos 1000e za drzace i to nisu original za stayer. Pa sam se zato odlucio za ovaj. Bolje ista nego nista. :ppozdrav:

Kad bolje razmislim ima smisla ova racunica sto kaze BUBU, jedan moj kolega je tu skoro uzeo RIKOov utovarivac sa paralelogramom,kasikom i valjda su mu obecali vile za palete (paletar) za 2500 evra a kupio ga tu kod nas. E sad kad izracunas sve troskove da ga uvezes i cenu koju tamo platis...?? moralo bi to tamo biti mnogo jeftinije s'obzirorom da je to za njih zastarela mehanizacija.

oo pa ja sam bas jeftino proso, 800€ sam dao za moj utovarivac,.
paralelogram je lijepo imati ako radis svaki dan sa utovarivacom ali za rjedje koriscenje nije (ne)potreban,malo kad se ruka izvjezba ide to lijepo

Nazad
Vrh