Prednji utovarivač i zadnji utovarivač (kašika)

• Začetnik teme misasumadianc
  • Datum pokretanja
Nisam znao kako da se izrazim al na ovo sam mislio pod ojacanjem u dnu kasike...i ovo nije lose resenje ako za tim ima potrebe...a sto na gradjevinskim masinama nema to ojacanje? Prave se od jacih materijala?

Mnogo deblji limovi su kod tih kasika na gradjevinskim masinama, a sigurno je kvalitet bolji. Gledam neke kasike od lima 20 mm, a to bi za traktor bilo pretesko.

Dok tovaris rasute terete kao rizlu i stajnjak neces je iskriviti.A kada pocnes da vadis i tovaris zbijenu zemlju onda ces videti sta sve moze da se iskrivi i gde.Inace kada je budes napunio bas punu zemljom ili sljunkom pazi na svoje pokrete da se ne prevrnes.Ja sam imao dosta kraci utovarivac od ovog tvog pa je bilo momenata sa rusom da sam bio u "beztezinskom" stanju.Preporucujem ti neki teg pozadi od bar 400 kg,stabilniji ces biti.
Inace sve pohvale za rad.

Gde naruciti donji noz za kasiku kao na slici sto je milan postavio?pretpostavljam da tu ne moze obicno gvozdje...

U indjiji znam bar 5 kasika na gradjevinskim masinama gde je stavljan noz od plocevine sa lokalnog otpada,isece baja na meru,izmeri,ovi malo doteraju brusilicom ako treba i zavare,kad se potrosi opet jovo nanovo...

- - - - - - - - - -

Mislim da nesmeta ako je obicna plocevina,cilj je da se kasika ne potrosi,noz je svakako izmenljiv potrosni materijal...drugar na jcb 4ki menja relativno cesto,doduse one zube ne noz,a uzima origanal samo,a kasika je i dalje ko nova..

Ide celik za kasiku i pozeljno je navariti ostricu DUR elektrodom ja radim sa E DUR 600 elektrodom
Navaruje se odozgo na srusenu ivicu

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

Dok tovaris rasute terete kao rizlu i stajnjak neces je iskriviti.A kada pocnes da vadis i tovaris zbijenu zemlju onda ces videti sta sve moze da se iskrivi i gde.Inace kada je budes napunio bas punu zemljom ili sljunkom pazi na svoje pokrete da se ne prevrnes.Ja sam imao dosta kraci utovarivac od ovog tvog pa je bilo momenata sa rusom da sam bio u "beztezinskom" stanju.Preporucujem ti neki teg pozadi od bar 400 kg,stabilniji ces biti.
Inace sve pohvale za rad.
Hvala Spajki... Planiram da izlijem betonski teg za pozadi,jer i ja sam par puta bio u "beztezinskom" prostoru sa dosta manjim utovarivacem...

Sent from mTalk

Malo slika, fale jos creva i zabica na ploci hidraulike
Ima 5 cilindara
2 dizu
2 grizu
1 za nagib kasike
Imt ima 4 tj 2 para izvoda hidraulike +1 jednosmerni sa zabice koji ce da dize, nabavio sam i jedan jednosekcijski razvodnik pa mozda ubacim posle zabice da mogu i da stisnem tlo kasikom jer su cilindri svakako dvosmerni
342cc44e5bcde54e8cff903212e26c01.jpg
b889123cc22d1f99e73cc23c796aa017.jpg
253fed694d1fd9b89d3fbf146163ae45.jpg
e58b9ec85dffefe4719c379489fc6567.jpg

Nazad uzeti preku polugu i navariti na nju usice za top-link da izgleda kao obrnuto T sve to zabosti u metalno bude 200l i naliti beton ubaciti malo armature i otpada gvozdja

Nazad
Vrh