Neško
Član
Za prednji utovarivac kao na videu? Ko jos radi u blatu bez prednje vuce?
Da ovaj utovarivač nije baš efikasanas kad su pogonski točkovi na mokrom.
Znači ne kažem da on nije dobar, bolji je od zadnjeg da se odma razumijemo, ali ako sa njim uđeš u đubretnjak bez obzira na teg on će proklizavati i ne može da napuni kašiku onoliko koliko bi mogao recimo da je na suvom. Koliko ja znam većina ljudi stavi lance na pogonske točkove i onda to ide dosta bolje. Znači ne možeš sa njim da postigneš ono što bi moglo po karakteristikama. Inače ovaj utovarivač može da podigne punu kašiku čega god hoćeš, ali moraš da imaš zadnji teg da bi mogao lakše da upravljaš sa njim.
E sada, za ovaj utovarivač ja mislim da je potrebno skoro dan da se namontira (komplet sa nosačima) i meni lično nije odgovaralo jer ja nemam dva traktora.
Po mom mišljenju za čovjeka koji ima jedan traktor i koji sve radi sa njim sasvim je dovoljan ovaj zadnji hidraulični utovarivač, jer za 5 min otkačiš, prikačiš, može kosa da ti bude montirana dok radiš, a i kad utovaraš on pritisne zadnje točkove i može na mjesec da izađe.
Ne sporim da je prednji bolji, ali meni lično je zadnji dosta funkcionalniji i praktičniji, a ako budeš pravio mnogo je lakši za napraviti, mnogo.
Poslednja izmena: