vladimir92
Član
Ovde kod nas 100-150e po parceli omedjavanje zavisi sta se meri i gde.
Poslednja izmena:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Мерио више пута метром на различитим местима, мала је ширина, 30 метара по геосрбија.Mere su tačne ali sa kolikom tačnošću si ti uspeo da izmeriš ?
On ce isto geosrbiju da pogledaPa ti si izveo geometra pa se opet posvađaste. Ne bih da se svađam sa čovekom ako nisam u pravu.
Zvao sam jednog geometra, pita za brojeve parcela, negde će da pogleda i da mi javi da li ima smisla meriti.
Послато са DN2103 помоћу Тапатока
Ne možeš ti precizno da izmeriš ,ovo ti je za orijentaciju .Мерио више пута метром на различитим местима, мала је ширина, 30 метара по геосрбија.
Ради се о доста великој разлици, скоро 2 метра. Мислим да је највећа грешка катастарских мера на сајту 30 цм, вероватно и мање. Број 750 је моја, 748 његова, мерио сам рачунајући и то да је и овај са друге стране ушао 30 цм.
Verovatno se zna kolika je duz,uzmi i izracunaj povrsinu pa ako ti fali ti jzvedi geometra a ako imas dovoljno cuti i uzivajŠirina moje parcele na geosrbija po katastarskim linijama i širina merena na terenu razlikuju se za 1,7 metara (manje je na terenu). Ovo se vidi i kada se katastarska međa preklopi sa raznim avio/satelit snimcima. Komšija ne veruje u sajt, nego je pobo među još za 20-30 cm u moju parcelu. Dužina međe je oko 200 m. Koliko je ova situacija čista, da li je moguće da katastarske mere na sajtu nisu tačne za čak 1,5 metar? Pitam da budem siguran da ne bacim 100e za geometra, ipak se radi o 3-4 ara.
2x sam proverio da li je kolega iz Kaca ili cika Aca u pitanju...Ja sam imao problem sa jednom parcelom i komšijom (to jest komšinicom). Svake godine meni ne izadje semena koliko treba i rekao bih da fali. Do drugog komšije imam cevi pobodene. Odem na geosrbija i preko opcije izmeri uzmem širine parcele. Kad sam otišao da orem, ajde prvo da izmerim od cevi, kad ono fali 7 metara a duž 550 metara. Ja lepo obelezim dokle je granica i odorem svih 7 metara nazad. Na proleće zove ona mene izvešće mernika pa da budem prisutan. Ja malo okasnio, oni otišli na drugi kraj njive. Kad sam došao tamo kaže ona meni: ej, pogrešio si za 2 cm. Još tih 2 cm sam trebao da odorem. Tako da nije to tako ni loše ako imaš već neku polaznu tačku. Bitno je samo da se uveliča do kraja i onda meriti.
Послато са SM-A515F помоћу Тапатока