Prebacivanje kukuruza u zrnu pomoću elevatora, pužnog, vazdušnog transportera...(opšta tema).

Pa ako si imao monofaznu struju plaća se samo doplata faza. Oko 50k. I dobijaš trofaznu.... I da je potpuno nov priključak pa su te oderali.... Jbg problem u srbiji je kada nije ista cena za sve.
Bio je monofazni priključak,ali plaća se bukvalno kao nov nema neke razlike. Tako je bar za područije naše elektro distribucije,imam sve račune i ugovore oko 75000 priključak 20 i neka hiljada takse. A kabl od sata na banderi do kuće je tvoj trošak njihovo je samo do sata.
 
Poslednja izmena:
U planu mi je kupovina pužnog transportera fi 200 mm dužine 9-10m. Dali je neko skoro kupovao i koja bi bila preporuka od članova koji ga već imaju. Na čega treba obratiti pažnju
 
Brzina spirale je takodje bitna, i Fi 100 radi poso ako se spirala vrti dovoljno brzo
Takodje pazi kako je konstruisan usipni kos, da ne bude previsok u odnosu na suber na prikolici
Po meni je bolje resenje kad je motor postavljen kod usipnog kosa nego na vrhu spirale, lakse se zavlaci spirala na teze dostupna mjesta, tavane, ćoskove itd
 
Ja bih gledao da li je od savijanog lima ili cevi. Ako je motor gore, lakše je manevrisati, ali ako će se zavlačiti da se skladišti u nepristupačne prostore, smetaće motor.
Moja je 9m fi160, od cevi, motor gore, spirala je iz tri dela sa sigurnosnim šrafovima na spojevima spirala i usipni koš se skida, može da se ubaci u gomilu žitarica.
Žito kada se istovara, trebaju dva sposobna u navrnutoj zmajevci, i istovari se za nekih 25 minuta. Kukuruz ide nekih 10 minuta sporije, jer je nagib prevelik. Ne znam kako planirate da istovarate, imao sam fi190 i jako je bilo teško postići kapacitet.
Kupljena je u Malim Radincima, od Roberta.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
 
Ja imam dve od Roberta, fi-160-9 m i fi-220-12m, obe su od cevi. Ne koristim ih godinama i prodao bih obe ali ne znam kolika im je vrednist ?
 
Na oba. Jer ako nije gore ne može da se ubaci u masu i da sam vuče ili bar ja ne znam da može. Kolica mogu da se pomeraju po celoj dužini cevi
 
Otkud zam. Uvek sam uradio šta sam hteo. Kapacitet zavisi od mnogo faktora. Nije isto šta tovariš i na koju visinu dižeš, tako ja muslim.
Nemoj dozviti da te prevare. Najbolje je da probaš
 
Kapacitet fi160 bih rekao da je ~16t/h, možda koja tona više kada ne diže na visinu

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
 
Nazad
Vrh