Prebacivanje kukuruza u zrnu pomoću elevatora, pužnog, vazdušnog transportera...(opšta tema).

milan11

Član
Učlanjen(a)
18 Maj 2016
Poruka
876
Lokacija
Smederevska Palanka
Mnogo je jednostavnije sa kolicima, imam bez kolica 6m i minimum 2 coveka a pozeljno 3 za postavljanje i sklanjanje.
 

petaras

Član
Učlanjen(a)
5 Mar 2019
Poruka
67
Lokacija
Beograd
Elevator 6 metara, fi 160, bez kolica, na kraju smo okačili dve sajle i čekrk i tako ga pomeramo, muka živa. 170kg sa motorom. Dvojica mogu kad je na zemlji eventualno da ga pribiju uz zid da ne smeta.

Nego, zna li neko gde bi mogle da se nađu cevi za duvaljke? Poželjno u Šumadiji. Imam neku ideju da fiksiram po jednu vertikalu uz svaki silos, i da samo donji kraj pomeram na zemlji zavisno od toga gde šta prebacujem, da izbegnem pentranje. Cevi i krivine se još i nađu, ali onaj završetak što usporava malo teže.
 

FIlip DF

Član
Učlanjen(a)
12 Okt 2020
Poruka
610
Lokacija
Brcko
Verovatno je neko vec video ali da objavim, prikolica ima mal siber koliku propusnu moc ima ovaj elevator.
 

FIlip DF

Član
Učlanjen(a)
12 Okt 2020
Poruka
610
Lokacija
Brcko
Standardna traka sa lopaticama za klip moze da izbacuje i klip i zrno, samo zna da curi. Kod druga smo tako istovarali , samo to njegovo skladiste nije bilo vislje od 2m. Od te standardne trake za klip je par ljudi napravilo elevator za zrno kao gore na snimku. U ovoj temi mozes videti kako su neki clanovi to uradili, ima nenormalan kapacitet i ne lomi. Mada ima i tu neka mana kao i u svemu.
 

CetojevicM

Član
Učlanjen(a)
7 Sep 2012
Poruka
1.353
Lokacija
Laktasi, Ćetojevići
Da li ima neko iskustva sa slicnim transporterom kao na slikama, kapacitet me zanima najvise, nema kolica ali je lagan pa mi zbog toga odgovara, motor je trofazni 1,5kw, 1420 obrtaja, 100mm precnik


Sent from my SM-A315G using Tapatalk
 
Vrh