Ja strojim sa oko 22-23 dana starosti, tj, zovem veterinara, posto se ja nesto bojim da ih ja strojim da ne zajebem nesto. I nisam imao nikakvih problema sto se toga tice budu jos 5-6 dana pod krmacom da im zarastu rane i onda ih odvajam, mada sada sledecu turu cu probati sa 15 dana da vidim kako ce ici, kazu da sto su mladja prasad lakse podnose, mada i ovako nije bilo nekih problema. E sad nesto drugo da pitam iskusnije clanove foruma? Kod nas u selu ovog leta cujem da se dosta javlja cadjavost kod prasica, i ja sam imao u jednom leglu. Celo leglo zahvatilo 12 komada, jedno uginulo od cadji najmanje. Lecio sam ih penicilinom i mazao cinkvitaminskom mascu. Evo sad da vak kazem rezultate toga lacenja. Rzultati su bili nikakvi nista im nije islo na bolje, potrosio sam 7 tuba masti za 4 dana a nikakav napredak nije bio (jedna tuba 250din kod nas a u njoj ima taman mozda da se kvalitetno namazu 4 praseta i to je to, kao da je u fabrici na pola npune). I taman kada sam hteo da odustanem dozlogrdilo mi vise da ih mazem, prijatelj mi da savat, kaze uzmes 4 kasike svinjske masti, u nju stavis 10 kubika penstrepa i 20 kubika vitamina i time mazes prasad. I ne bude mi tesko napravim sve to i pocnem da ih mazem plus 2 puta na dan im dam po o,5ml enrocina. I za divno cudo posle drugog dana pocne da im se povlaci treci dan vec se skoro nista nije primecivalo plus sam ima svaki put kada sam ih mazao malo cinkvitaminske masti stavio na jezik. E sad da li je jos znao neko za tu metodu, kod mene se pokazala vise nego uspesna?