Prašenje krmača

KishRobert je napisao(la):
u subotu sam odvojio prasad od krmace,za sada je mirna,da li moze da bude nekih problema sa upalom sisa i kad da pustam nerasta?
u prosjeku krmaca trebala bi da se oplodi od 5-7 dana, a najlakse ti je znati kad je spremna, kad sjednes na nju i nemrda, tj. ima refleks stojanja tada je oplodi :D,, kod krmace estrus traje 48 -72 sata pa tako je najbolj pripustiti 2 dan od prvih znakova estrusa

@Draganp
Hvala za info. :D

Imam u planu da obnavljam sortiment.
Stupio sam u kontakte sa nekim ljudima, ali jos cu videti do proleca. Trenutno ovo sto imam je S landras.
Trenutno sam prepun sa svinjama tako da me smestaj malo koci.
Imam neke za prasenje do nove godine, i tovne da isturim.

Kurkela je napisao(la):
@Draganp
Hvala za info. :D

Imam u planu da obnavljam sortiment.
Stupio sam u kontakte sa nekim ljudima, ali jos cu videti do proleca. Trenutno ovo sto imam je S landras.
Trenutno sam prepun sa svinjama tako da me smestaj malo koci.
Imam neke za prasenje do nove godine, i tovne da isturim.
ma smo napred , bez dobre genetike nista :ppozdrav:

Odg: Prašenje krmača
« Odgovor #878 poslato: 22.11.2010, 22:04 »

u subotu sam odvojio prasad od krmace,za sada je mirna,da li moze da bude nekih problema sa upalom sisa i kad da pustam nerasta?
kolege su u pravu ali ..estrus moze da se javi i 10-11 dan prati je ponasanje ..gledaj vulvu mora da otekne i pocrveni..promena u svakom slucaju ...ali idi pod obavezno 5-7 dan ..prati je ... :cao:

Nikola.KV je napisao(la):
@Draganpopo
Vidim da si nesto pravio sa cevima oko izdjubravanja.Na kom principu,i ako moze par slika.Hvala.
e drug evo kako sam i obeco ovako izgleda princip izdjubravanja
2qv88zs.jpg
2cp49is.jpg
14ttea.jpg
2edqr20.jpg
11grnes.jpg
209rsih.jpg

jama ili laguna je 35 m3 a, kada se jama napuni visak vode izlazi van , a i tu se mora voditi racuna da odvod bude nizi od ulaza i da na izlazu ima sifon, koji sprecava zacepljane odvoda stvorenim slojem na povrsini, nadam se da ces staviti slike kada zavrsis objekat, a ovo me je kostalo oko 200e, mada je sve ovo moja ideja i moja realizacija, nisam uracunao troskove svoga rada. pozzzzzzzzzzzzzzzzz :ppozdrav:

pozdrav svinjogojci..evo i koja slika sa moje farme

ukratko samo da kažem imam farmu svinja sa 40 krmača i sa godišnjom proizvodnjom 600-700 odojaka, pasmina svinja F1 ,njemački landras...

prasilišta

DSC00172.jpg

DSC00171.jpg

DSC00165.jpg

DSC00159.jpg

DSC00156-1.jpg

odgajališta

DSC00177.jpg

DSC00089.jpg

DSC00087.jpg

DSC00008-3.jpg

hvala vam svima na lepim željama , bit će dobro ali trenutno je cena prasadi koma ::lose::

da to su medikatori i koristimo pri odbiću prasadi 5-6 dana antibiotika u vodi

imam jedno pitanje!

danas je na jednu moju krmacu naskocio nerast,bilo je to oko 13:30,po ovome
http://www.stocarstvo.com/zootehnika/odredjivanje_vremena_porodjaja_domacih_zivotinja.swf
izadje da bi trebalo da se prasi 21 marta,da li sam ja to dobro postavio,pogledao...?

inace nerast...u zivotu nisam video gadniju svinju...neki sareni pietren,oci razroke,njuska dugacka k'o ponedeljak,da ti se smuci zivot....
pitam ja ovog "majstora" na cega ce ti prasici izgledati kad je otac tako gadan k'o lopov...jebo ga
isten njegov!
kaze on:" nista ti ne brini,bice prava roba!"

Dobro si izračun'o
...i moj komšija je imao jednog nerasta,gadan,dlaka do zemlje-k'o hevi-metalac
ali ''baco'' je odlične prasice

Nazad
Vrh