Prašenje krmača

Немамо окситоцин, мора ветеринар, а он не долази одмах.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Много је лакше када имаш код себе а није скупо. Пенстреп али са краћом каренцом, окситоцин и дексамедазон исто са краћом каренцом. Може пуно да те кошта чекање док неко дође.

Где има да се купе? За шта служи дексаметазон у овом случају?

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Погледај код ветеринара или ако не прода погледај код ових што раде са кућним љубимцима. Дексамедазон је кортико стероид, против упале, отока и слично. Даје се после прашења. Веома добар против јаке упале плућа код свиња у комбинацији са антибиотиком.

Нема одмора, крмача 11-то прашење.
24cc6c1fb01048160ee3ddf121480c08.jpg

Krmača 118 dan suprasnosti, dobila 3 inekcije oxitocina juče i dalje se ništa ne dešava. Zna neko šta dalje?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Требао си прелистати тему, то је сада скоро па нормално да пренесе тако, код мене лично прасе се око 120-ог дана. Није требао окситоцин за покретање прашења него нешто за индукцију прашења. Биоестровет је најбољи или п.г.ф.
Ако нема ништа од овога онда кортикостееоид- дексамедазон.
Треба пробати са руком прегледати је, ако нема рукавица за преглед, добро опрати руке сапуном, намазати са зејтином и гурнути руку. Можда је погурала два прасета од једном или се заглавило прасе.

Pa jbg nerazumem se u te stvari. Veterinar je bio i dao oxitocin ujutru, posle 3 sata od prve i još jednu predveče dozu. Danas ga zovem, kaže mi "nevredi ostavićemo prirodnim tokom".
Zato pitam.

Nemam pojma, nisam bio tu 2 od 3 puta, kada je veterinar bio. Tek treći put predveče kad sam se bio vratio iz polja. Inače krmača još uvek ništa, nema čak ni mleka još uvek. Dežuram kao vampir.

Pozdrav ljudi,mozda nije adekvatna tema za to,ali nisam nasao nigde objasnjenje. Da li je neko voljan da poprica o vakcinama miko,cirko,parvo... Kad se daje,primeri iz prakse,kako vi radite. Ja sam iz Krusevca,pricam ovde sa veteriarima,nesto u teoriji znaju,ali izbegavaju,nabavku vakcina izbegavaju...

Nazad
Vrh