Prašenje krmača

Krenulo prašenje....
6e14bb712b858211c2d623af9a719420.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Meni se desilo da prvopraskinja pojede prvih 4 praseta a ostale nije dirala. Veterinar mi je rekao da je to uradila zbog dugog perioda između tih četiri i to joj je bilo nešto strano pa ih je zbog toga pojela. Ima li neko takvo iskustvo?

То + болови. Зато треба бити на прашењу и нека ај да кажемо превенција и народни лек је када се одсече или откине пупчана врпца од прасета, бацити је крмачи да поједе. Тако практикујем и немам таквих проблема. Деси се док лежи покушава да ухвати прасе. Али ту мало викнеш, мало васпитно поправна и смири се.

meni se desavalo da krmaca na prasenju podavi prasice ...bukvalno kao jazavicar kad uhvati pacova....Mene nije dirala samo prasice. i ja ih onda pokupim u jednu kutiju i pod kvocku ,posle dva tri sata kad se oprasi onda ih polako pustam i onda ih prihvati .
To je pocelo sa jednom krmacom i posle su sve tri tako reagovale na prasenju i to je trajalo mozda jedno dve godine i sad sve normalno .
ne znam sta to bi ,bio usao neki sejtan u njih XD

Kada smo kod jedenja prasadi jutros bilo 15 komada, sada jedno fali a nema ga nigde. Verovatno ga krmača pojela, pošto iz boksa nije moglo izaći...

Sledeće pitanje...
A šta sad kad krmača posle prašenja ima malo mleka a oksitocin ne pomaže baš nešto mnogo? Uspem da iscedim 2 male kapljice poput glave čiode kada pritisnem sisu. Prasad su stalno na njoj i vidi se da nisu nasisana..

Dobila je juče antibiotike, danas antibiotike, isto tako oksitocin. Upravo je bio veterinar....
Vime nije otečeno, merili temperaturu 38,7.
E sad što se tiče jedenja.... Počela je po malo da jeducka, dajem joj sve i svašta, od zelene lucerke do jaja i kuvanog paradjza preko prekrupe. Mada sve je to mršavo...
I nije ništa jela pre prašenja 5-6 dana....

Батали све то од хране и дај јој концентрат, ако имаш гровер или стартер. Да ли је добила нешто против упале, дексамедазон или мелоксидолор.

Dao joj i starter za prasad, i hranu za piliće koju je i najviše jela... nije problem dati, već što ona sve to jeko slabo jede.
2 antibiotika je danas dobila, e sad šta joj je veterinar dao 'bem li ga....

По мало само да једе. Може јаје али измешати са концетратом. И да ли може сама да устане, ако може истерати је напоље мало да се покрене.

Ako mozes da nabavis creva od zaklanih pilica

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Da ustane ponekad, u kavezu je zato što uopšte ne čuva prasad. Legne na njega ono se dere ja čujem do spavaće sobe a ona ni da mrdne. Pustio sam je juče ujutru i za sat vremena zgazila 2 dok nisam bio tu.
Prvopraskinja je u pitanju inače, a izgleda da će joj biti i zadnje.

Koliko dugo se može čekati kad svinja dobije trudove, pre nego što se zove veterinar? Nema praseta u kanalu, dva sata se muči. Prvo prašenje.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Има ли млека? Да ли је сув канал? Покушајте да је подигнете да се мало покрене и кад буде хтела да легне, наместите је да легне на супротну страну на којој је лежала. Ако нема јода или рукавица, опрати добро опрати руке са сапуном и намазати са јестивим уљем и пробати погледати је. Можда је уска, ту ће јестиво уље помоћи. Пре давања било какве терапије требало би је прегледати, можда гура два прасета или једно иде задњим ногама па запиње.

Изашло прво, некако је било запело ногом. Тј. мајка га извукла, моја рука преширока. Сад ће ваљда лакше да иде.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh