guest 43101
Član
Nisu bili baš nešto jeftini. Nije za pisanje ovde.....
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam imao takve krmače, nisu bile čiste pijetrenke ali isto su bile crne sa glatkom kožom. I nikad mi se nije desilo da su oprasile više od 10 kom... Uglavnom je prosek bio 8-9. Dok ove bele domaće su mi uvek oprasile po 12-15 komada pa i vise nekad.Moja pjetrenka, hormonska inekcija da traži nerasta, veštački osemenjena, rezultat samo 7 prasica i svi muški...
Nije ni umjetno osjemenjivanje jeftino,od 9 krmača,nijedna nije ostala umjetno,2 puta je veterinar,jednom ja,bez uspjeha.Nisu bili baš nešto jeftini. Nije za pisanje ovde.....
I sta kazes veterinar dva puta, ti jednom i nista??Nije ni umjetno osjemenjivanje jeftino,od 9 krmača,nijedna nije ostala umjetno,2 puta je veterinar,jednom ja,bez uspjeha.
Pod nerastom je 6 ostalo bređih.
Bolje da sam investirao u nerasta,nego što sam izgubio em novaca,em odojaka za božić,em vremena...tako da smatram da je muško rasplodno grlo investicija,ne trošak.
da da i kod mene su prasad od tih krmaca uvek bila naprenija od belih.Danas tačno 2 nedelje od prašenja. Odokativno oko 5 kg težine po komadu....
I meni se to jedared desilo s krmačom, ali je bilo 3 takva a 16 živih i zdravih...Nazimica, 114-ti dan izbacila nešto, velicine casice rakijske u opni, tako mi deda objasnio,ja nisam bio kuci taj dan.
Da li je moguce da su to fetusi zamrli, ako su zamrli u toj fazi kako su mogli biti u njoj svo ovo vreme,bez simptoma.
Sad se normalno ponasa, ima apetit.
Jedino bih rekao kako legne i grokce kao da oponasa dojenje prasica, tako se nekako namesti