Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Šta bi s krmače! Oprasili se?Dali je neko imao sličan problem,nazimica 120-ti dan i još se nije oprasila,povremeno u nekim sisama imam mleka,koliko može da nosi dana,vaša iskustva.
Ne bi trebalo ovako da pisete, neko ce vas mozda i poslusati.Да ли је сигурно супрасна, може да буде и хормонални поремећај. Да ли је датум припуста добро уписан. Ако је супрасна и 120+дана плодови су мртви до сада. У том случају треба дати пеницилин,окситоцин и дексамедазон, да не дође до тровања. Не вреди чекати дуже од 117 дана то већ води у проблем. Треба их индуковати(биоестровет или пгф).
Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
I ja sam čuo da može da može da prenese do 121-122 dana i da bude sve uredu, samo kao bude manji broj prasadiDanas 121 i nema još nista,pratim stanje iz časa u čas,vesela je i lepo jede sada sam izmerio temperaturu 38,jedan veterinar kaze da moze do 124 dana,a drugi je imao slucaj u 121 danu sasvim normalno,moje su do sada uvek imale termin 113-115.osim jednog puta kada je nosila 120 dana al samo jedno prase.
Napiši nam kako je se završilo prašenje kad budeš imao vremena122 dan,oko podneva mleko u vimenu pocelo da prska kada izmuzam,nazimica leži i okrece se na jednu pa na drugu stranu,posle cetiti sata pocinu naponi vidim nogice ali nemoze da ih izbaci,ja joj pomognem i izvucem prvo mrtvo prase normalno formirano,dadoh joj inekcija zanone,cekam dalji razvoj.
E jbg štaćeš tako se nekad zalomi, kod mene danas jedno nađem mrtvo, 13-ti im dan dali ga je krmača prigniječila ili je nešto drugo u pitanju, inače ovi ostali prasići su veseli nemaju prolivIzhod svih 122 dana iščekivanja je samo jedno uginulo prase,sinoc posle druge inekcije izbacila i ložu.
Zakopao sam ga odmah čim sam ga našao mrtvog, mislim da je jezik bio isplažen mada nisam ga nešto puno zagledao, u svakom slučaju hvalaАко сте у могућности требало би га сецирати. Код гњечења/гушења обично је језик исплажен и боја коже црвенкаста. На овај начин може се рано утврдити неки проблем и решити.
Koliko je oprasila