Sapatnik
Član
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ajde molim te ako ti nije problem obijasni šta se ovde vidi, da li je suprasna i koliko ima praseta pošto ja ovde ne razlikujem ništa
Šta bi s krmače, dali je sad spustila stomak?Osemenio sam 2 krmace 07.07 jedna je podbacila pa sam je ponovo osemenio a ova druga nije trazila, ona treba da se prasi 30.10 ali se jos uvek ne vidi stomak. Dali ce pustiti nedelju dana pre prasenja ili nije ni suprasna?
Šta bi s krmače, dali je sad spustila stomak?
Lako može biti da je to u pitanju, jbgNisu, nisu suprasne, pre neki dan su tražile brava. Mislim da su sa lošim semenima osemenjene krmače
Da li misliš na PVR virusНајвероватније није проблем у нерасту него у крмачама. Да ли их вакцинишеш?
Има неколико вируса који могу да направе проблем. По програму мера заштите назимице и крмаче се вакцинишу против: аујетски вируса, парво вируса, микопласме најмање 3 недеље пре припуста. Килапин и ерилип сваких 6 месеци 2 недеље после прашења. А може бити да су те назимице форсиране односно добиле хормон за еструс. Можда нису биле полно зреле итд.
Svaka čast na detaljnom objašnjenju.hvala punoУколико остане парче постељице може доћи до инфекције односно сепсе. Висока температура, крмача не једе и изгуби млеко . Не ретко може доћи до угинућа 2-3 дана после прашења. Најбоље решење повидон јод који се користи и код испирања крава. Вагинолете пенушаве нису лоше али се деси да испадну. Ја користим овај на слици. Испирање се врши после завршетка прашења кад избаци постељицу. Користи се катетер за осемењавање и бочица од 100 мл. Е сад не мора бити парче постељице већ неки друга повреда која се не види или лоша хигијена у објекту. Кад дође припуст може доћи до избацивања гноја из материце и од такве нема среће што се припуста тиче.
Još me interesuje dali davati neke vakcine pred prašenje? Moja krmača bi trebalo ako bude sve uredu oko 9-10 decembraНема на чему.
Sad vidim da je pisano o tomeJoš me interesuje dali davati neke vakcine pred prašenje? Moja krmača bi trebalo ako bude sve uredu oko 9-10 decembra