crni gruja
Član
Majmuncina , sto nije pricekao termin da prodje ..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kaze ona stara ''dobar i prost kao braca'' bez uvredeJa sam mu predlagao da prodje termin pa onda da je vrati a ja da mu dam drugu ili da mu vratim pare, a on " ja drzim krmace 20god znam kada krmaca nije suprasna" i ja da ispadnem dobar pristanem da mi vrati a da mu dam drugu i jos mu dam 20e da podelimo troskove puta i naravno zajebem se I sada kada sam javio coveku da je bila suprasna i da je pobacila i naravno sve to slikam da ne ispadne da ga farbam kaze jao pa bas mi je krivo pa nisam znao pa da sam znao ne bih je vracao. A ni jednom mu nije palo na pamet a ja mu iskreno nisam ni trazio da kaze ajde da ti bar nesto refundiram stete. Ali zivot ide dalje niti cu propasti niti cu se obogatiti za jedno krme.
Kako si 44 praseta rasporedio na tri krmace po 15komMa nema veze sta je tu je, ja necu propasti zbog toga, sada ima i ultra zvuk tako da ce veterinar napismeno davati da je suprasna ili ne pa posle ako neko kupi ima napismeno da je pregledana i da je ustanovljen graviditet i to je to. Juce i sinoc tri prasenja, sve stare krmace 17 , 15 i 12 svi zivi zdravi povukli kolostrum pa sam ih jutros rasporedio da ispod svake ima po 15
I meni jedna matora(durok)oprasila 10 kom,isto 10-ak prasenja imala.Dao sam joj neostrep 10-ak kubika nemam vise mislim da je za preventivu dosta,nije nesto velika 170-190kg.
Neznam mozda gresim ali veterinar mi je savetovao 10-15kub posle prasenja.10-ak kubika? sto to nije mnogo, ja sam svojoj kad je pocelo prasenje dao 2 kubika na svaku stranu, znaci 4.
Tacno tako ovo je Neostrep LA.Krmaca od 190kg/19kub,ja sam dao 10kub.Neostrep se dozira 1ccm na 20kg/tm tako da to nije prejaka doza.
Neostrep LA se (sa produzenim dejstvom) se dozira 1ccm na10kg/tm.
Poz. Treći dan posle prašenja, Krmača nešto slabo jede, sipam joj po 2kg u obrok Al mi se čini da sledeći obrok kad joj sipam, od prošlog ostane i pola... Da zovem veterinara? Ustaje ona i doji ali...