Nedeljko A.
Član
Neka su korisni i da odhrani sve.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
130 din imala 200kgPosto si je prodao?
Pozdrav , proslo je vise od mesec i nesto vise kako sam odvojio prasice . Krmaca je krupna ima 250 kila mozda i vise nesto ali nije predebela ioma jako krupnu konstituciju . Prasice sa njom sa drzao malo duze od sest nedelja zbog nedostatka prodstora u tom trenutku i nece sad da trazi nerasta . Dovodio je covek nerasta umalo ga nije udavila u boksu,kao da gfa onjusi pa ce traziti oce djavola . Davao sam joj par dana dosta zita po preporuci veterinara zbog vitamina b i opet nista krmaci bi ovo trebalo da bude cetvrti put kako bi primila ali nece da trazi nema sanse , drzim je i ispustenu po ceo dan napolju posto pored boks ima druga krmaca prasice reku mozda joj i to nesto nestima ali dzabe ?? Sta da radim da li da je prodajem zao mi je ????
Česta je pojava da posle prvog prasenja treba da prodje vise vremena nego inace (5-7 dana) da krmaca trazi vepra.Ja upravo sad imam tu situaciju sa dve koje sam zalucio pre oko mesec dana,jos uvek ne traze.Sa cijim premixima ranis,ja pokusavam da svatim sta im se desava? Meni jedna isto tako napala brava odbio prasice pre mesec dana ona netrazi pustio brava ona ga napala,sad se bojim da ga ponovo pustim udavice ga.Zaklao bi je ali mala je jednom se prasila,isisali je prasici.
Dobra i kvalitetna ishrana je stub svake proizvodnje posebno kod vas u Srbiji gdje imate genetiku samo za pozeljeti, kod nas u RS je svasta nesto, ali otom potom. Ja nekad dok sam radio sa Sanom mogo sam se usaditi na glavu krmace nisu htjele jesti sa Sauen Lac nikako, a sa Sanom Matrom i nekako, sad radima sa Patent coo. tj u zadnjih 5-6god. od kad su dosli na nase trziste. Koliko god ima naspes pociste sve do zadnje mrve, prosle godine su bile lose zitarice tj kukuruz ali opet su izvrsno uzimale. Ove sezone odlican kukuruz, psenica, Jecam sam uvezao iz Sombora vrhunska kvaliteta, koncetrat vrhunski, koristim Premijum dojne 4% premiks od Patanta, i krmace izlaze iz laktacije sa kilazom mozda 5-7% manjoj nego kad su usle u books da se prase. Ulazak u estrus je 3-4 dan, prirodna oplodnja 5dan od zalucenje. Nebitno dali su nazimice ili krmace, imate vrhunske strucnjake i kvalitetne premikse sa realnim i prihvatljivim cjenama na svom terenu, mislim da nebi smjeli sa takvim problemima imati posla. PozdravČesta je pojava da posle prvog prasenja treba da prodje vise vremena nego inace (5-7 dana) da krmaca trazi vepra.Ja upravo sad imam tu situaciju sa dve koje sam zalucio pre oko mesec dana,jos uvek ne traze.