Potrosnja IMT traktora

Kod mene je ove godine 577 s plugom 756.3 dubina 27-28cm trošila u proseku 20l/ha
a 5106 s plugom 757.3 dubina oko 30 trošio 25-30l/ha
 
Samo da stane ova kisa pa obecavam snimke oranja na dva ponekad na tri a najmanje na sva cetiri tocka.Nemoguce je i pomisliti na tako male potrosnje kao kod nas u Vojvodini.Kod nas poseduje covek MF 100ks i trobrazni preobrtac,bez lazne skromnosti njegovo oranje meni licno se nesvidja ,nema dubine ,ima njiva gde tolike ks nece moci da pipnu.Postoji takva stuktura zemljista gde figurativno mozes brazdu da zakacis i izvuces iz njive ali kada se najesen poore susu ne oseti ,razbije sa rodom pogotovo soje,kukuruza takva zemla mora da ima dubinu25,do 30cm sto iziskuje gornju potrosnju koju neutralises u berbi.
 
meni je ove god posle generalne traktor trosio u proseku oko 13L po jutru, oranje katastrofa, izvaljivao je komadine ko televizor, izbacivao me iz brazde , bogu za plakati , jedini razlog niske potrosnje je oranje konstantno na 1600 obrtaja treca spora (55:cool: prvom se ne moze ni pomisliti, da sam orao pun gas trosio bi preko 20L sigurno

3h sam orao jutro
 
@daner и остали,ово су логичне последице технологије"узорем....,само разбацам вештак,...,посејем,опрскам и после дођем да оберем и однесем кући.
У следећој генерацији ће вам требати терагатори.
 
Ja sam prosle godine ora sa mojim traktorom IMT539 87godiste, napunio sam rezervar Nisovo gorivo malo je falilo da bude bas pun nekih 2.5-3cm,otiso sam kod ujaka na drugi kraj grada relacija 12km,leskovacki plugovi crveni treca spora taj dan sam poorao jednu njivu od 40ara druga od 21ar razmak od njive 5minuta, sutra dan sam zadrljao dve njive od 40 ara i jednu od 21 ukupno 1hetarda zaokruzim,posle mi je ujak sipao nekih 14 litra goriva imao sam jos staro gorivo u njega nisam video dno na rezervar poorao sam jednu njivu od 36ara pola sam je orao sa trecom sporom a drugu polovinu 1brzom i drugu njivu od 10ara prvom brzom razstojanje izmedju njiva takodje nekih 5min orano je na nekih 20-25cm sve njive i vratio sam se ponovo kuci predjenih 12km kroz grad inace zemlja je moravska ali svi su tesko orali i sa vecim traktorima, tako da nisam uzeo da izmerim potrosnju kada sam doso kuci na kraju mi je cudno koliko sam uopste potrosio.
 
Kakva su vaša iskustva sa potrošnjom gasnog ulja 0,1?Kupujem samo evro dizel i sa potrošnjom sam relativno zadovoljan.Komšija mi tvrdi da njemu gasno ulje manje troši.
 
Ja sam ga koristio prosle godine u Kombajn i u traktor mogu ti reci da sam bio zadovoljan potrosnja je bila manja i mirnije nekako radi motor u odnosu na euro dizel, mada svu vrstu goriva uzimam na Nisovim pumpama i zadovoljan sam retko kada uzimam na Eko i njihovo gorivo je dobro dok OMW i MOL u pocetku kada su otvorili bumpe imali su dobro gorivo, vise nemaju i zadnjih vec 5godine samo Nis i EKO pumpe
 
Moje mišljenje je da rafinerije pri proizvodnji derivata moraju da imaju i neki ostatak malo lošijeg goriva,a kome će to malo lošije gorivo da uvele nego poljoprivredi.Da je gasno ulje 0,1 mnogo jevtinije od evro dizela ja bi ga kupovao,ovako za dinar,dva razlike u ceni mislim da se neisplati da rizikujem sa tim lošim gorivom.
 
Ево да се и ја укључим у тему, код мене је IMT 560 de lux нови тип, ротациона пумпа, трактор тип-топ , плугови имт 756 вк, дубина орања 25цм, у орању тешке земље потрошња 19л на ха, а лаке 15л на ха,., стим да напоменем да треба трактор одржавати, кочнице су тип топ, трактор окрећем у месту, тј, када кочим један точак, окреће се као 539, а побољшао сам му и ањшлаг, повећао угао окретања точкова, јер фабрички 560 има мали ањшлаг и ту се губи доста времена у манервисању, па сам то преправио, а и плугове сам средио да су перфектни...
ја сам презадовољан са 560, све похвале за њега..
 
U temi IMT kolega mirko 015 je pomenuo da motor dm34 više troši od motora m34.Neke kolege tvrde suprotno.Kakva su vaša iskustva o potrošnji te dve vrste motora?Dali to isto važi i za motore sa tri cilindra dm33 i m33,naprimer kod IMT 549 i 542?
 
U temi IMT kolega mirko 015 je pomenuo da motor dm34 više troši od motora m34.Neke kolege tvrde suprotno.Kakva su vaša iskustva o potrošnji te dve vrste motora?Dali to isto važi i za motore sa tri cilindra dm33 i m33,naprimer kod IMT 549 i 542?
Ja sa Rakovicom 65 sa DM 34 motorom imam relativno malu potrosnju. Prosle godine prolecno oranje, plug Leopard 2*14, dubina 22-27cm i celave gume potrosnja bila od oko 20-22l/ha kad je parcela lep komad i nema puno praznog hoda u okretanju. Manja parcela i potrosnja ide gore jer se gubi vreme na okretanju.
Za 560 mnogikazu da voli da srkne malo bise ali ja nikad nisam radio sa njim pa ne znam.
 
Meni je dobar prijatelj bošista pričao da teoretski motori sa direktnim ubrizgavanjem manje troše od motora sa indirektnim.Čak me je savetovao da motor m33 od 542 prepravim na dm33 i da posrane 549 baš zbog potrošnje.Teorija je jedno a praksa sasvim drugo,pa zato pitam,mošda neko ima takva dva tipa motora i u praksi zna stvarno koliko troši jedan a koliko drugi?
 
sve zavisi od posla do posla, uvek vucem presu welger 61 sa 549 , jednom me izdade anlaser i zakacim za 558 , u baliranju mi je manje 558 trosio (a eto stari tip sa pretkomorom i klip vise i manje trosi). sa 549 moram ici cetvrtom sporom jer su otkosi veliki i nema snage dok sa 558 lagano prvom nosi.

i da 558 540 obrtaja na kardanu ima na 1450 obrtaja a 549 na 1700 sto nije bas isto
 
Nazad
Vrh