Moj komšija se oženio devojkom iz sivog solitera i ne znam ima li vrednije paorke od nje u kraju, a i lepa je žena. Tri najbolje ribe u kraju su tri gospodje koje nose gumene čizme po dvorištu i vešto rukuju vilama, ali zato kad krenu u svet, pa se oprave... Jedna od te tri je moja gospođa.
Ma, od vila nema boljeg aerobika i fitnesa a ima kod nas paora i taj, kako se zove, pila-tes, testera da piliš i sekirče da tešeš...
Pošto vidim da je naša Paorka koja je pokrenula temu već na dobrom putu, onda mogu samo da udelim savet za buduće udavače zainteresovane za osvajanje paorskog srca. Ja u stvari mogu da kažem jedino na šta sam ja pao: Na lepotu, ali onakvu kakvu je priroda podarila, na iskrenu i poštenu dušu, ali ne i naivnu, na pristojno ponašanje, ali ne i uštogljenost, na zdravo telo i dobru fizičku kondiciju, ali sa nenarušenom ženstvenošću, na skromnost i jednostavnost, ali ne i odsustvo ambicije... Moram da napomenem da ovo nisam ni otkud prepisao već sklepao na licu mesta.
Sve u svemu, drage dame, budite ono što jeste! Ponašajte se i izgledajte prirodno i govorite ono što zaista i mislite. Ako se kao takve ne dopadnete potencijalnom đuvegiji, onda i niste Vi za njega niti on za Vas.
Eh, umalo da zaboravim, Vole paor i kad stigne kući s polja, pa čim iskoči iz traktora da mu zamiriše nešto lepo iz kuhinje još dok otresa prašinu sa kombinezona.