Postrna setva(opšta tema).

Sejem ja redovno postrnu setvu i bude dosta solidan rod i imam sa dve nule semena ali bih posejao i sa tri nule da probam nesto.
 
Soja ima drugaciju prirodu od kukuruza npr . Zbog toga stvsr u tome dali bi stigla . Licno mislim da bi mozda i stigla ali bi bila visoka deset petnaest cm i imala par malih mahuna do zemlje.
 
Sada fali kiše, soja dobro napreduje, al ako nedobije vode, moći će se samo zaorati za zelenu gnojidbu.....
 
Prosle godine je Tajfun imao 30cm visine a rodio odlično,ove godine lepo napreduje soja,ja cu sutra uvece opet navodnjavati,to ce biti 2 put, i cim prosusi onda cu oprskati od sirokolisne trave
 
Uz navodnjavanje nema greške, što sam posijao 10.7. Jedva niče, jer nema kiše, od toga nema ništa.....
 
Evo moje postrne soje, sorta Merkur 00. Setva 02.07.2019 na povrsini od 4 kj ( 1 kj + 3 kj ). Nisam mogao ranije obaviti setvu jer jecam kasno pristigao.
Navodnjavanja nije bilo, dva tretmana od trave + folijarno 20:20:20. Nije nesto visoka ali solidno nacickana, sta ce biti videcemo kad uleti kombajn.





 
Moja sijana 15.6. je odlična, i dok se malo prosuši, za par dana će biti za vršidbu, a ova sijana 3.7. isto dobra, zrna puna, ima vlage, ali još neće biti za raditi 15-20 dana, možda ću morati ići desikantom.....postrnu najbolje obaviti 15-20.6. Akko se sije 00,kao što je merkur....
 
Nazad
Vrh