majkl27
Član
Odg: Postavljanje mreže kao zaštite od leda?
. Naprotiv, krajevi se sad tako rade. ja sam imao plan da vezem onako kao sto se svagdje moglo vidjeti.Kad su dosli perstavnici firme koja prizvodi mrezu rekli su sledece: vezali smo da prije godinu dana za ringove koji se postavljaju na metar od zemlje i dodje pokriveno i sa cela ali doslo je do pucanja mreze nako 6-7 god i to crne mreze koja je naj jaca. Pa su imali neki sastanak u Austriji i odlucli su da se ovako veze i vjeruju da ce ovako manje da puca jer je puno vise puta uvrnuta i svezana u cvor. iskrene ni meni se bas ne svidja taj izgled ali kad budem nabavljo mrezu sa sledecu parcelu kupicu mrezu sirine 2m pa cu je okaciti sa cela na gornju zicu i dobicu tu pokrivenost.sasha je napisao(la):lepo nema sta samo krajeve si mogao drugacije da resis vocke na pocetku i kraju reda su ti potpuno nezasticene jos jedanput svaka cast lep primer sta trba da radimo ako mislimo da unapredjujemo nase vocarstvo i sada sigurno mirnije spavas nocu
Post je spojen: [time]1248787175[/time]
_________________________________________________Radio sam to u 2 puta,prvi put sam postavio stupove,sidra,sajle i kape a sad sam kupio otatak. Bez stupova me kostalo nesto malo manje od 10000 eura po hektaru. Samo moram da kazem i svima bih preporucio ako ce to raditi da kupe i stupove. Kod mene su bagrenovi stupovi i nisu losi ali puno puno je teze raditii sa njima. Ako je amlo otisao u stranu mreza ne moze da se spoji ili negdje se zakaci za koru kreza pa se odmah poguzva i jos stotinu problema. Sad spremam jos 4 ha za sadnju ali cu prvu da udarim stupove i sve pripremim pa cu onda da sadim. Kupio sam betonske stupove za 2ha a za drugu parcelu od isto 2 ha borove inpregrirane. Dok se nesto ne pocne raditi i nezna se ali eto i ovo moram da kazem da je puno bolji borovi stup od drvenog a razlog je taj jer betonski kosta oko 10 eura i svi stupovi okolo moraju imati stope protiv potonuca koje isto toliko kostaju i jos se mora na 2 mjesta vezati kad se sidri i na kraju izadje preko 25 eura a drveni inpregrirani ni pola od togamarkodim je napisao(la):koliko te je kostala po ha mreza?