Ponovo o GMO

zis

Član
Učlanjen(a)
30 Avg 2010
Poruka
1.426
Lokacija
gornji tavankut
АЛЕКСАНДАР ВЕЉИЋ ЗА „СРБИН ИНФО“: Ко лобира за ГМО убице није ни Србин, ни човекО опасностима коју доноси ГМО, али и повампиреном мађарском фашизму, редакција „Србин инфо“ је разговарала са Александром Вељићем, председником The Holocaust Memorial Society и борцем против ГМО-а.

Министар пољопривреде Драган Гламочић тврди да нема доказа о штетности ГМО хране?

- Само дан пре ове Гламочићеве изјаве, у сали СО Стари град у центру Београда, доктор Џон Феган и докторка квантне физике Вандана Шива, светски познати активисти против ГМО-а, изрекли су на научној конференцији све доказе о штетности ГМО „хране“, баш као и наши уважени стручњаци Миладин Шеварлић и Миша Димитријевић. Доктор Феган је тада признао да је некада био један од тих „лудих научника“ у лабораторији који експериментишу генима, пре него што је схватио какво се зло надвија над човечанством.

Др Вандана Шива је изнела историјат своје борбе против Монсанта, који производи „генетички модификовано“ семе и подвукла да је циљ те зликовачне корпорације да уграби патент над целим живим светом. Да се министар пољопривреде удостојио да дође на конференцију, чуо би релевантне научне аргументе. Уместо тога, сутрадан је изговорио безочну лаж пред грађанима Србије. Запрепашћен сам имајући у виду да је некада био велики противник ГМО – наглашава Александар Вељић.Ко стоји из промоције ГМО у Србији? Да ли мултинационалне корпорације попут Монсанта имају своје људе у Србији?

- Монсантно је врх леденог брега. Недавно је та „фирма“ расписала конкурс за особу за маркетинг у Новом Саду. Наравно да такве компаније имају своје људе у Србији, ако такве уопште можемо назвати људима и Србима. Јер, како назвати оне који раде против здравља, природе и опстанка свог народа? То нису људи. Ако будемо бојкотовали све што они производе да нас затрују и ако се повежемо директно са произвођачима здраве, природне, сељачке, органске хране, временом ћемо их отерати са нашег тржишта и простора. Међутим, докле год у Београду и Новом Саду „МекДоналдси“ буду препуни посетилаца и нашег новца, можемо само да очекујемо даље урушавање здравља народа.


(Србин.инфо – Теша Тешановић, Алексеј Димитријевић)
 

bewisa

Član
Učlanjen(a)
24 Okt 2009
Poruka
1.015
Lokacija
sabac
Ako hocemo da se ne uvozi GMO i hrana od zivotinja hranjenih GMO treba zabraniti uvoz mesa i prehrambenih proizvoda.
Dase samoizolujemo i lepo i zdravo zivimo_Ovako unistavamo sami sebe. tj. našu proizvodnju mesa a sve vise uvozimo meso koje je
hranjeno sa GMO.Sa ovom zabranom šroizvodnje GMO pomazemo Juznoameričke farmere a uništavamo svoje. Zalazem se za slobodno trzište
kao i ceo svet, pa ko hoće neka jede sertifikovanu organsku hranu.Ko je protiv GMO bi da se j... ada mu ne udje sto kaze naš narod.
Da li vi uopšte znate kako se u Srbiji utvrdjuje da li je soja GMO. Morate znati posledice ne ulaska u STO,EU, Zabrane uvoza mesa ...
 

dejan.m

Član
Učlanjen(a)
23 Nov 2014
Poruka
66
Lokacija
R.Srpska
Postavio bih pitanje ako moze neko da mi odgovori,bavim se proizvodnjom mlijeka i kupujem suncokret,soju,premiks za ishranu krava,dali su bezbedni ovi proizvodi da nisu GMO koji se nude na nasem trzistu?
 

Pišta bači

Član
Učlanjen(a)
16 Dec 2013
Poruka
553
Lokacija
Kula
Onako sporedno da pitam stručnjake, koliki mraz može šećerna repa da izdrži u fazi kotiledona a da nije genetski nešto dirano?
 

MOMOSARIC

Član
Učlanjen(a)
10 Dec 2010
Poruka
13.587
Lokacija
Nožičko,Srbac;BiH
Iznose dijelom netačne podatke : nema na tržištu GMO pšenice , paradajza , pasulja , a nisu naveli kukuruz , duhan ,papaju , bundevu , a od 2015 odobrena jabuka.
 
Vrh