Ponovo o GMO

milan971

Član
Učlanjen(a)
2 Jun 2011
Poruka
3.851
Lokacija
bogatic
U tvom pisanju ima dosta osnova za tuzbu , kad bi firma Matijevic to potegla video bi sta je sve netacno.
 

milan971

Član
Učlanjen(a)
2 Jun 2011
Poruka
3.851
Lokacija
bogatic
Nisam nicij advokat , a i ja licno tu firmu bas ne "mirisem" ali pisati na taj nacin bez dokaza i na osnovu naslova iz zute stampe je u najmanju ruku neozbiljno.
 

Gorski Car

Član
Učlanjen(a)
21 Sep 2012
Poruka
3.492
Lokacija
Шумадија - СП
Naj smesnije je to sto se pozivate na zakon u ovoj jadnoj drzavi.
O tom Matijevicu bruje svi mediji i stampani i elektronski, niko se iz te firme nije javio da demantuje!
Sad ce Gorkog Cara da corkiraju sto prenosi vesti pazi molim te :osmeh:
 

Vojkanvrelo

Član
Učlanjen(a)
6 Mar 2013
Poruka
1.988
Lokacija
Aleksinac
Klanice i njihovi proizvodi nisu deo teme ali sta se sve stavlja u te delikatese koje narod jede to je za svaki prekor.Oni su u stanju da stave svinjsko djubre i da ga smuckaju i upakuju i prodaju kao kobasicu ili salamu.GMO-bez dileme treba ga zabraniti zanavek iz brojnih razloga a navedeni su neki i u predhodnoj strani.E sad,GMO nece biti zabranjen vec ce nazalost zavladati jer je lobi premocan i oni ima sve da sruse samo da zarade.GMO otvara milione mogucnosti i za upotrebu i mnogo vise za zloupotrebu.Kako rece onaj voditelj:"jel mozete da mi napravite jabuku sa ukusom PAUKA,naravno da mozemo kaze mu profesorka sa poljoprivrednog fakulteta".To je stvarno apsurdno.Da sad ne nabrajam ali to treba zabraniti,kao i kloniranje.
 

dzionik

Član
Učlanjen(a)
2 Sep 2009
Poruka
1.959
Lokacija
Beograd
Od kada je ovu temu 'davne' 2008 godine započeo Branko mnogo toga se desilo i sada se pokazuje kakvi su rezultati i do čega dovodi otimačina zemlje, licenciranje semena i nebulozni zakoni i vlade koje štite velike kompanije. Kolumbija je po mnogo čemu slična nama pa verovatno i nas čeka ovako nešto, samo se nadam da će kod nas biti više pameti.

http://www.grain.org/article/entries/4779-colombia-farmers-uprising-puts-the-spotlight-on-seeds

In the three years of Law 970 so far (2010-2012), the government rejected or destroyed nearly 4,000 tonnes of seeds.
The response of the government was chaotic and contradictory. Police forces violently repressed and injured a lot of protestors, not to mention journalists. More than 250 people were arrested, including high-level union leader Hubert Jesús Ballesteros Gomez, mostly on trumped up charges.
A number of people on both sides lost their lives. At one moment the government recognised the farmers' grievances as valid and offered some concessions. In another it claimed that the movement was infiltrated by the FARC. President Santos even went on TV and claimed that "the agrarian strike does not exist". The following day, he was filmed from a helicopter, inspecting the skirmishes and tear gas which filled the streets of Bogotá.
 

strucker

Član
Učlanjen(a)
4 Nov 2012
Poruka
565
Lokacija
Bogatic
Dabogda im se ruke osile modifikovana stoka mi je sad digla pritisak ( modifikovana stoka - Monsanto, da se ne uvredi neki forumas... )
 

dzionik

Član
Učlanjen(a)
2 Sep 2009
Poruka
1.959
Lokacija
Beograd
Trebalo bi malo više da se informišu jer ovakvi nepismeni članci su samo žuta štampa koju treba ignorisati. Stavljanje u isti lonac Amarant koji se sadi kao pseudožitarica nema skoro nikakve veze sa Amarantom koji je svetski rasprostranjen korov [štir] ili jestiva biljka ili ukrasna biljka. Samo im je sudbina da su iz iste porodice Amaranthus koja broji preko šezdeset vrsta biljaka. I nije jedini korov koji je postao otporan na glifosat.
 
Vrh