Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Milane, s' obzirom da su pilići stari jedan dan i da ih greje 'kvočka', da li važi isto pravilo? Koliko može naškoditi ako im padne temperatura na tih par sati u ovako ranom razvoju?Odma na 4h i mirna glava.
Komisje mi se prosle godine pozalile da im crkavaju pilici, reko sam im gasite svetlo, kad su poceli da gase imali jos jedno uginuce i posle do kraja tova ne.
Ljudi misle kad se gasis vetlo kaliraju pilici.
Meni su jesenji znali da imaju deblju kozu i zutiju od kukuruza.
Zato sam cim rpedjem na dvojku mesao dvojku sa mesavinom pretrupe(kukuruz, psenica, jecam i ovas) ako idem samo psenica kukuruz odnos ide 70% psenice, 30 kukuruza, plus barena kopriva, plus naklijala psenica.
Jasno, ima smisla, primenjivaću isto.Ja sam od 3. dana gasio na 1h, zguraju se oni i tako zgreju. 3 dana cekao jer sam pilice uzimao cetvrtkom a radio cet i petak, pa sam u subotu i nedelju mogao da ih nadgledam. Gasio sam u najtoplijem delu dana. Sobzirom da predvidjaju i dalje toplo vreme ne bi trebalo da bude problema. Jbga ako neko sitno nagnjave to je sto je.
Da ustaju da jedu. Mozda ih je bilo oko 10tak komada i broj se menja gore/dole.Ti što leže na stranu jel ustaju da jedu?
Ako ima izmešana tura malo gril pilići ubačeni ti nemaju toliku potrebu da jedu.
Kada ste pravili koncetrat jel ste ubacivali so?
So podstiče da jedu
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Pitanje u vezi vitamina: da li si svaki put prilikom sipanja vode dodavao vitamine ili je to bilo naizmenicno sa cistom vodom (npr. ujutru vitamini uvece cista voda ili 2-3 dana vitamini pa 2-3 dana cista voda)?Ponovo uzeo tov.pilice kilase 29.Avgusta,a tov zavrsio 07.Oktobra. Tov je trajao isto oko 39dana(pilici su vec uveliko imali oko 3nedelje).
Prosek je bio manji nego u Aprilu ove godine, oko 3.5kila.
Uzeo sam 40komada, jedno je otpalo posle 2-3dana, jos 2komada 10-15dana pred kraj tova.
U odnosu na Aprilski tov, uvedene su neke promene:
Svetlo je uskracivano/gaseno na 1sat(od 21-22h).
Prelazak sa 100% I na 100% II, smo zameni sa super zuti II(19kila kukuruza+10kila super zutog). Tako da je izbacen 100% II.
Od samog pocetka do 7dana pred kraj tova, u vodu za pice je dodavano AD kapi+jabukovo sirce+zivimicin.
Zakljucak:
Gasenje svetla u mom slucaju nije nista dobro ni lose donelo, temperatura je bila promenljiva u odnosu na April(utisak da je vreme u Aprilu dosta islo u moju korist). I ako sam ovoga puta uzeo 40komada, potroseno je priblizno isto kao i da sam drzao 30komada(poredio sam sa Aprilskim tovom). Za kraj najbitnije, u ovoj turi sam imao dosta kokica u osnosu na petlice, i to se videlo tek kasnije, tura iz Aprila je bila dosta ujednacena gde sam ima skoro 50/50%. Moji roditelji su uzeli samo 1nedelju posle mene isto kilase i dobili su 70% petlica i izgledaju po tezini kao moji iz Aprila.
Ostaje i dalje isti problem, i ponavljam isto pitanje ponovo:
3 - Prilikom klanja primetio sam da je tov.pilicima zeludac dosta nisko i skoro u zadnjici. Cesto se desava da je zeludac prazan i jednjak skoro pa slepljen. Jos nekoliko komsija je primetilo isto kod njihovih pilica. S obzirom da svi dajemo razlicitu hranu, hrana otpada kao uzrok ovom problemu. Generalno sam primetio da zbog ovoga sami pilici kad dostignu vecu tezinu nekako leze sa strane. Da li je neko imao ovaj problem i da li je isti uzrokovan ne dobijanjem prve vakcine itd?