Pomoć oko muzilice

treba da ga čistiš ,ispiriš ga kompresorom i obrišeš suvom krpom i nedostupna mjesta štapićem za uši
 
mozes li mi rec igde ga otvaram da ga cistim i koliko cesto, imas slike na prvoj strani mog pulsatora
 
skineš gornji poklopac i unutrašnjost ispod tog poklopca očistiš prvo izvučeš onaj mali limić na sredini pa veliki i kad ga očistiš podmažeš osovinicu na obe strane po kap mašinskog ulja
 
sad sam video ovu muzilicu u oglasimahttp://www.kupujemprodajem.com/Muzlica-za-krave-SEVER-6349492-oglas.htm pa sam mislio pozvati radi kupovine pa me interesuje imali neko iskustva sa ovakvom muzilicom i neki savet sta gledati posto je cena primamljiva
 
Planiram da kupim muzilicu pa da se konsultujem dali da uzmem Turske( 260Eura) ili Srpske(310 eura) proizvodnje koje su bolje ???
 
proizvodjac neznam koji je ni za jednu jedino sto znam je da je ova turska veca (glomaznija) ova Srpska je manja razlika od 50 e u ceni nije bitna samo koja je bolja. meni je to potrebno za muzu 2 krave za sad. Koliko pritisak treba da je i sta da gledam kadd kupujemm ? danas treba da odlucim

- - - - - - - - - -

n8ml.jpg
pgbp.jpg
u7ld.jpg
a3rr.jpg

e ovo su 2 vrste Turskih muzilica ovu iz srbije nemam sliku ali je iz Indjije GUMIL
 
Ta turska kolko vidim je neka kopija vesfalije.e sad trebao si napisati cenu ,mada imas po oglasima orginal vesfalije polovne zidne koje su po meni mnogo bolje resenje od ovih sa kolicima netreba ni da razvlacis cevi za 2 krave dovolno ti je parce creva od od autogen boca.Ali ako si resio novu nema tu puno isprobavanja zacepi joj usisna creva na sisaljkama i pusti je da radi sat vremena .ako joj nesto ne vrisne uzmi je ,pa valda daju neku garanciju.Mada ja bi uvek pre uzo polovnu orginal vesvaliju.
 
Ta turska kolko vidim je neka kopija vesfalije.e sad trebao si napisati cenu ,mada imas po oglasima orginal vesfalije polovne zidne koje su po meni mnogo bolje resenje od ovih sa kolicima netreba ni da razvlacis cevi za 2 krave dovolno ti je parce creva od od autogen boca.Ali ako si resio novu nema tu puno isprobavanja zacepi joj usisna creva na sisaljkama i pusti je da radi sat vremena .ako joj nesto ne vrisne uzmi je ,pa valda daju neku garanciju.Mada ja bi uvek pre uzo polovnu orginal vesvaliju.

cena ove je 300 e a jednu drugu sto sam gledao slicna ovoj bila 260 nego nije imalo kad sam slikao.
garancija ima 1 god ali samo za motor mada i to nesto puno ne znaci
 
Slažem se sa Steva44. Mani se tih muzilica na kolicima, mnogi su ovdje stradali od tih uređaja. Polovna zidna Westfalia je uvijek bolji izbor. Mi imamo dvije zidne varijante, stari model je iz šezdeset i neke godine, kanta aluminijska i još uvijek mi je draža od ove druge nove i modernije. Jednostavno da jednostavnije ne može biti. Stari motor je sad "u penziji", ali još uvijek kad zatreba radi i bez problema muzemo sa dvije kante. Novi uređaj koji upotrebljavamo je sa uljnom pumpom, također nema nikakvih problema. Ako imaš priliku, uzmi Westfaliu.
 
Ja imam milkline na kolicima,a moja tetka ima gumilovu vec drugu godinu,muze 3 krave s njom. Nema problema. Oni ne planiraju prosirenje i zato su je kupili novu,ako mislis da prosirujes nekad i moj glas ide za polovnu zidnu westfaliu.
 
Ako je 300 evra ,onda je to kopirano sve znaci da nisu ubacili ni jedan orginalan deo,nije skupa ,samo sto ima ona izreka ,,nisam bas dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari..mislim na ovu tursku ,posto znam da vesfalijina slicna toj samo sto muze dve krave od jednom kosta 1400 evra,mnogo mi je jeftina ta turska .ma sta znam za te pare je uzmi,samo prvo proveri dal imaju servis i rezervne delove.Ali ipak zidna je zidna i zvoncica je u pravu ima mnogo slucajeva od udara struje,sa smrtnim ishodima.
 
Društvo nemožete da postavljate crevo od autogeno kao vakum vod, promer cevi se odredjuje prema litraži pumpe i broju muznih jedinica.cev od 1/2" možete da koristite samo kod grafitni VP i do dužine 10 do 15 metara za jednu muznu jedinicu od 25lit , a minimalna litraža VP je 120lit.Moj savet uvek koristite cev od jednog cola za vakum vod.Milk to su turske muzilice i proizvodi ih fima Emirsan predstavništvo im je u indjiji. I jedan savet ko kupuje grafitne pumpe nikako u štalu jer tokom rada izbaciva grafitnu prašinu, uljne pumpe slobodno montirajte u štalu. Pozdrav.
 
Crnomarkovicu ja sam par godina muzo na salasu sa autogenim crevom,naravno jednu po jedni kravu,cak sem i na traktoru imo zabusen ventil na usisnoj grani po ako mi crkne agregat ili pumpa pomuze traktor,naravno da je bolje sto veci fi,ja mislim da je kod mene u stali 5/4 cola ali da moze autogeno crevo moze. ovo govorim iz iskustva a ne napamet.
 
Stevo ako smatraš da je to ok onda dobro prihvatam da je to tako, ja se muzilicama bavim oko 20 god nisam mislio ništa loše. Pozdrav
 
ne planiram prosirenje za sad su 2 krave a moozda kasnije na zimu prodam jednu tako da mi muzilica treba za max 2 krave, volio bi vise novu, a i tesko da nadjem polovnu i sto je najgore ne razumem se pa neznam sta uzimam.
 
u pravu je kolega steva44 belje je nekad prije prodavalo muzilice koje su bile licenca alfa laval i jedna od načina montaže je bila tako da se pumpa stacionira a od nje je bilo crijevo razvučeno na kopčama po jednoj sajli tako da se razvlačila po štali kao zavjesa.a crijevo je bilo nešto poput tog autogenog bitno je samo da ga vakum ne može spljoštiti
 
Nazad
Vrh