Polka

Kakvo je stanje kod vas kod mena vode nema dovoljno bunari presusuju i malina slabo daje rod jer se slabo navodnjava a sto se lista tice poceo da menja boju kao da se sasusuje ima neku braon-zutu boju

Pozdrav.Kod mene ima dosta ploda na polki,ali se nešto dešava.Prva godina sadnje,tačnije mart.
91be3de6452f8e05a9105992ad367a57.jpg
37817903febccc6aee96217866179eaa.jpg
c3dd432a079ad3be8ee87570ef6dee4a.jpg
85fbb9a48c420f5178fe5e751e1d3e7c.jpg
5fff7a2abaddc756f83e4f9a30a9c4d6.jpg
7aaf5d3b13e5651d9a31847bff245dc2.jpg

Tako je, dobila je 'ožegotine' od sunca... Svi smo mučili muku sa tim... Zato je mreža keva ko je ima :)

Znam da je bilo pitanja, al ne videh odgovora. Imam nekih cudnih biljki u malinama. Zelenije su, lice na malinu, rastu kao malina, al nemaju ni cveta ni rodnica. Samo onako, rastu... Ima ih na 3-4 mesta po 10ak komada

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 992D using Tapatalk

Isto kao i kod mene.Mislim da je neko pomijesao sadnice kad sam kupovao pa ubacio poneku i ljetnu malinu.Najvise lici na tulamin.Zakidao sam vrhove da je natjeram da pocne rodne grane formirat i radjat al nista.Ostavicu jednu necu je sasjec na jesen da vidim hoceli sljedece godine roditi.

I ja sam zakidao :D Komso ima tulamin pa cu uporediti list. Mada, meni to sve lici na neku divljakusu

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 992D using Tapatalk

Ne razumem sta vam nije jasno... Ako imate polku, (pišete u toj temi) , normalno je da i sada iz zemlje izbijaju nove... I neće sve roditi

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

Te su izrasle vec na 2 metra i nije polka u pitanju. Bar ne ova za koju mi znamo. Izgleda da joj ne smeta ova susa jer joj ne zuti list.

Pa dajte neku sliku, da vidimo tog vanzemaljca ;)

Poslednja izmena:
Prva god. Polke e sad da li treba da sasecam ove koje si dosada dale plod posto vidim da nema nista na njima a izbijqju nove na kojima se vide plodovi koji tek krecu pa reko da posecem ove kkje su dape rod da ne vuku silu interesuje sta da radim neko ko vec ima iskustva

Prva god. Polke e sad da li treba da sasecam ove koje si dosada dale plod posto vidim da nema nista na njima a izbijqju nove na kojima se vide plodovi koji tek krecu pa reko da posecem ove kkje su dape rod da ne vuku silu interesuje sta da radim neko ko vec ima iskustva
Ja sam seko prosle godine. Taman napravis mesta da druge mogu da stignu.

Sent from my SM-J510GN using Tapatalk

@goksy

I kod mene je takodje Polka prva godina i te lastare sto su dali rod sam isekao i iz tih lastara izbija po 4-5 komada, za par dana ce poceti da cvetaju, ali nisam siguran da li ce stici da rode i da sazru?

Sto secete ovogodisnje izdanke, koren treba da povuce sokove u sebe da bi bio spreman za zimu, a to moze samo posle mrazeva...Imacete nespreman korenov sistem za zimu, a sustina sa sledeci rod je u jakom korenovom sistemu a ne sto vise ploda na mladim lastarima....

Moje su prošle godine bile u prvoj godini... Sekao sam grane koje su dale rod, pošto su počele da se suše... Jer ne vidim svrhu da ta grana stoji I troši energiju za nešto novo što treba da izraste.. . Pa tako će valjda I koren napredovati... Nisam ovo nigde pročitao, nego mi je logika tako govorila... I mislim da nije bilo posledica, obzirom da je sve bilo ok ove godine, i da je bila zima kakav jeste

@shonepa
I ja se nosim tom mislju jer ova sorta je predvidjena da radja do prvih mrazeva, znaci ona tek tada povlaci sokove u sebe. Svejedno i da nisam sekao ove stare sto su dali rod ovi mladi bih isto poterali samo sto bih imali manje hrane i mozda ne bih stigli da daju rod. Jesu li tvoje prosle godine stigle da iznesu taj drugi rod pre prvih mrazeva?

Ove sto su sada krenule verovatno hoće dati rod, ali kretace nove svo vreme, imaćeš cvet i u novembru, ali one će propasti... I posle mraza neke će da rađaju, nije prvi mraz reper za seču... Pogledaš prognozu pa odlučiš da li je vreme za to...pre dve godine do sredine decembra su ljudi brali...

Ja sam prosle godine kratio sve sto su izrodile(nisam znao da mogu opet da daju rod).
Ove godine sam malo sacekao pa sam one koje su krenule iz pupoljaka kratio tik iznad mesta odakle izbija a one sto nisu krenule secem skoro do zemlje dok neke prikracujem pa ih koristim kao oslonac za lastare...
Vodim se nekom logikom da ovako imaju bolje provetravanje i vise sunca a i meni bude lakse za branje.
Sto se tice najboljeg vremena za secu najsigurnije je da sacekate da malini opadne list sto bude nekih 10-15 dana posle prvog jaceg mraza.To je siguran znak da je zaustavila vegetaciju i povukla sokove(neko i razmuti ureu pa oprska i "sprzi" list da bi opao ali ja to ne radim niti bih savetovao da se radi)pa makaze-trimer u ruke i seci.

I ja kao budući početnik (jeste malo čudna formulacija....ali objasniću), bih imao pitanje oko tih skraćivanja grana koje su rodile...Da li rano skraćivanje podstiče stvaranje novih izdanaka , koje možemo s'proleća koristiti kao rasad?

Nazad
Vrh